Nem készült uralkodónak, legenda lett.

II. Erzsébet elképesztő rekordjai már eddig is lenyűgözték a világot, de most újabb csúcsokat dönt meg: ő legrégebb óta regnáló nő a történelemben bármely állam élén és egyben ő a leghosszabb ideje hivatalban lévő uralkodó a brit monarchiában is.

Erzsébet 1952. február 6-án került a trónra, de hivatalosan csak 1953-ban koronázták meg. A fantasztikus 70. évforduló tiszteletére 2022-ben számtalan eseményt rendeznek, amelyek most februárban kezdetüket is vették. 4 napos munkaszünet vár az alattvalókra júniusban, amikor a Jubileumi hetet tartják. Ezen a héten a példátlan évforduló csúcspontjaként rengeteg program várja az érdeklődőket, a koncertektől a rajzversenyen át a cirkuszi produkciókig. A ’Platina pudding’ névre keresztelt esemény egy cukrászverseny keretében keresi az új, a királynőnek szentelt desszertet. Június 2-án jelzőtüzek gyúlnak majd mindenfelé, még a tengerentúli területeken is.

A királynő örömét némiképp beárnyékolja, hogy szeretett férje, Fülöp 2021-ben elhunyt, így a platina ünnepséget már nélküle éli végig.

II. Erzsébet elképesztő alázattal szolgálja a címet, amire felesküdött. A 90 felett is hihetetlen munkabírással rendelkező királynő 73 évet élt boldog házasságban, eddig 15 miniszterelnökkel dolgozott együtt. A britek nagy várakozással tekintenek a jubileumi év elé, az ünnepségeknek még a korlátozások ellenére is alaposan megadják a módját.