Az első egyetemista a családban.

Amíg élünk, tanulunk, van, aki pedig mindezt iskolai keretek között teszi. Sam Kaplan például 68 éves volt már, amikor ismét átlépte egy tanintézmény kapuját, hogy újra tudást szívjon magába.

A férfi 50 éven át nem kereste az iskolákat, de a hetvenhez közeledve valamiért úgy érezte, hogy ideje visszatérni a padba. A Georgia Gwinnett College-ben képezte tovább magát filmművészet és média szakon. A most 72 éves diák május 11-én büszkén vette át diplomáját, miközben 99 éves édesanyja a közönség soraiban meghatottan figyelte.

Kaplan még 1969-ben érettségizett és teljes életet élt, mielőtt újra tanulásra adta a fejét. Nem csak 5 gyermeke született, de egy takarítóvállalkozást és egy telemarketing céget is üzemeltetett, sőt részmunkaidőben még taxisofőrként is dolgozott. Azt követően döntött az iskolába beiratkozásról, hogy hallott egy képzésről, amelynek során forgatókönyvírást is tanítanak a Georgia Gwinnett College főiskolán.

Noha a fiatalabbakkal együtt tanulni komoly kihívást jelentett, mégis megtalálták a közös hangot, amikor Sam a személyes vágyairól és indíttatásáról beszélt. Remek kapcsolatot alakítottak ki, sokan egy nagy öleléssel búcsúztak a végén rangidős diáktársuktól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Georgia Gwinnett College (@georgiagwinnett) által megosztott bejegyzés

Maga a diplomaosztó pedig feltette a pontot az i-re, ugyanis Sam egész családja eljött a nagy napon. Még 99 éves édesanyja is elkísérte, könnyekkel a szemében nézte, ahogy a fia átveszi a diplomáját. Ő az első a 7 gyermeke közül, aki főiskolai fokozatot szerzett.