Egy beteljesült álom.

Egy 75 éves nyugdíjas ügyvéd lett a legidősebb amerikai, aki meghódította az Everestet. A legérdekesebb a teljesítményében pedig az, hogy mindössze 7 éve ismerkedett meg a hegymászással.

Arthur Muir 3 gyermek édesapja, 6 unoka büszke nagypapája. Már gyerekkora óta odáig volt a hegyekért, amióta apja egy könyvet ajándékozott neki a Himalájáról. Amikor Barry Bishop, a legendás hegymászó a középiskolájukba látogatott, Arthur rajongása az egekig nőtt. Azonban egészen addig nem vágott bele a hegymászásba, amíg 7 évvel ezelőtt egy barátja magával nem rántotta a szenvedélyében.

Muir sorra bevette Dél-Amerika és Alaszka hegyeit, mielőtt a legnagyobb kihíváshoz látott volna. Egész életében az Everestről álmodott. 2019-ben megpróbált feljutni a csúcsra, azonban megsérült a bokája, amikor lecsúszott egy létráról. 2020-ban a koronavírus húzta keresztül a számításait, így 2021-ben jött el az idő, hogy újra megpróbálta a csúcstámadást. Ezúttal sikerrel! Elmesélése szerint annyira koncentrált a feljutásra, hogy csak akkor fogta fel igazán, hogy sikerült, amikor visszaért a táborba.

A legidősebb ember egyébként, aki feljutott az Everestre, egy japán hegymászó, Yuichiro Miura volt, aki 2013-ban, 80 évesen mászta meg a legendás hegyet.