Kemény menet.

A Baba Yogeshwar Nath templom India keleti részén található. A szentély híres Shiva istenség tisztelői körében, de rendkívül nehéz megközelíteni a fekvése miatt. Órákig tartó kemény hegymászással lehetett eddig csak feljutni, ami az idősek, mozgáskorlátozottak és gyerekek számára jóformán elérhetetlenné tette a templomot.

A meredek, sziklás hegyoldalon való fel-és lejutás rendkívül veszélyes, a hívek gyakran szenvedtek sérüléseket, miközben a szent helyhez igyekeztek. Egy napon viszont egy helyi férfi úgy döntött, hogy véget vet ennek a tortúrának. Az volt a terve, hogy a5 500 méter magas domb aljától egészen a tetején álló templomig kőlépcsőket farag és ezekkel rakja végig az utat.

Ganauri Paswan teherautósofőrként dolgozott élete nagy részében, mielőtt kőműves vált volna belőle. A legtöbb időt Jehanabad városában töltötte pénzt keresve, amit aztán hazaküldött a családjának. A szerettei abban a faluban éltek, ami a hegy lábánál fekszik és ahonnan csak kemény menet árán tudtak felmászni a zarándokok a templomba. Miután a férfi maga is felment egy nap a szentélyhez és látta, hogy a híveknek min kell keresztülmenniük, elhatározta, hogy valamit tenni fog, hogy változzon ez az állapot.

8 évvel ezelőtt Ganauri fogott egy kalapácsot és egy vésőt és nekiállt kőlépcsőket faragni a magas domb tetejéig. Megfogadta, hogy bármilyen követ talál a hegyoldalban, lépcsővé alakítja. 8 évnyi kemény munkába került, hogy a tervét megvalósítsa.

A férfi maga sem tudja, hogy honnan volt ennyi türelme és energiája, de nem érezte, hogy egy kötelező feladat lenne számára az építkezés. Örömmel veszett el minden nap a hegyekben és akár egész álló nap képes volt dolgozni a célért. Csupán arra koncentrált, hogy a kőlapokat megfaragja, ahogy lehet.

2014 óta az elszánt férfi 400 kőlépcsőt faragott ki. Eleinte csak a családja támogatta, de az évek során kivívta a tiszteletet és a megbecsülést az ott élőktől is.