Varázslatos lazítás.

Szerencsére a fürdőzés szezonja nem korlátozódik csak nyárra, nincs is annál hangulatosabb, mint télen, hóesésben megmártózni egy kültéri medencében, vagy elbújni egy beltéri medencében, akár a barlang mélyére. A sejtelmes párában beszélgető-úszkáló fürdőzők hosszan tudnának mesélni arról, hogy nem csak egyedi varázsa, de az egészségre gyakorolt kiváló hatása is van ezeknek a csobbanásoknak.

8 kedvenc kültéri és beltéri fürdőzős helyünket mutatjuk most meg!

1. Demjéni Cascade Resort & Spa

Igazi mesevilág: Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének 1500 négyzetméternyi vízfelülete titkokat csobog a fülünkbe. A 760 méteres barlangfürdő látványát az Avatar film ihlette.

barlangfürdő

Holnaptól már tavasz, de azért mi még a barlangot ajánljuk… nemcsak medvéknek… Ne felejtsétek el: Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője mindenki előtt nyitva áll! www.demjencascade.hu

Közzétette: Demjén Cascade Resort, Barlangfürdő és SPA – 2017. február 28., kedd

Honlap: www.demjencascade.hu

Árak: felnőtt hétfőtől-csütörtökig 4990 Ft, 65 év felett 4490 Ft, péntektől-vasárnapig 5590 Ft, 65 év felett 4990 Ft.

A barlangfürdő belépőjegy ára magában foglalja a Demjén Termálfürdő és Aquapark külső medencéinek, csúszdáinak, napozóágyainak, szaunáinak illetve a fedett wellness részlegének használatát, valamint az éjszakai fürdőzés lehetőségét is.

2. Tófürdő, Hévíz

A Hévízi tó igazi különlegesség a téli szabadtéri fürdőzés témakörében, hiszen nem mesterségesen feltöltött épített medencéről van szó. A természetes termáltavat egy 38,5 fokos forrás táplálja, ennek magas hőfoka nem engedi, hogy a tó vizének hőmérséklete télen 24 fok alá csökkenjen. Így a tó télen is alkalmas a fürdőzésre. A víz kalcium- és magnéziumtartalmú hidrogénkarbonátos gyógyvíz. Gazdag ásványianyag-tartalmának köszönhetően számos betegség gyógyításában hatásos. A tóhoz fedett wellness-központ is kapcsolódik, hogy mindenki megtalálja a kedvére való lehetőségeket.

Honlap: www.heviz.hu

Árak: a felnőtt 3 órás jegy 3000 Ft, 60 éves kortól 2500 Ft.

3. Sára Termál, Hegykő

Az 1434 méter mélyről felszínre hozott 55°C hőmérsékletű hegykői gyógyvíz, nátrium-kloridos alkáli-hidrogénkarbonátos jellegű, kissé kemény, fluoridos, kénes termálvíz kiemelkedően magas ásványi anyag tartalmának és orvosilag bizonyított gyógyhatásának köszönhetően 2004 óta elismert gyógyvíz.

A hegykői gyógyvíz idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas, szakorvosi javaslat alapján. Télen is nyitva tart a kültéri termálmedence és az egyik gyógyvizes ülőmedence is.

Közzétette: Sá-Ra Termál – 2016. december 4., vasárnap

Közzétette: Sá-Ra Termál – 2016. augusztus 15., hétfő

Honlap: www.saratermal.hu

Árak: a felnőtt napi belépő 1800 Ft.

4. Brigetio Gyógyfürdő, Komárom

A két szabadtéri gyógymedence egész évben látogatható. Az egyik 36-38 °C, a másik 30-33°C gyógyvízzel várja a vendégeket. A komáromi gyógyvizet degeneratív gerinc-, és ízületi betegségek, ortopédiai, idegsebészeti, traumatológiai műtétek rehabilitációja során javasolják.

Közzétette: Komáromi Gyógyfürdő – 2016. október 6., csütörtök

Honlap: www.komthermal.hu

Árak: a felnőtt napi jegy 1800 Ft, a nyugdíjas 1450 Ft.

5. Agárdi Gyógy- és Termálfürdő, Agárd

Mintegy 9 hektár ligetes területen található a 300 m³-es nyitott termálvizes medence, mely télen-nyáron várja a vendégeket! A termálvíz, természetes gyógyerejénél fogva, kiválóan alkalmas kopásos mozgásszervi betegségek gyógykezelésére, hatásos idült gyulladásos, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek, valamint balesetek, bénulások utáni állapotok kezelésére.

Közzétette: Agárdi Gyógy,- és Termálfürdő – 2016. augusztus 11., csütörtök

Honlap: www.agarditermal.hu

Árak: a felnőtt napijegy 3500 Ft, a nyugdíjas 2500 Ft.

6. Szent Erzsébet Gyógyfürdő, Mórahalom

Az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő „medencekínálata“ különösen gazdag, télen hét szabadtéri medence közül válogathatunk, ezek között találhatunk gyógy-, termál- élmény- és gyermekmedencét is. Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos ízületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Az ásványi anyagokban gazdag, jódos jellegű víz 1999-ben kapta meg hivatalosan a gyógyvíz minősítést, ám előtte is betegek ezreinek segített a gyógyulásban. A termálkút gyógyvízzé nyilvánítása során végzett klinikai vizsgálat statisztikailag igazolta a fürdő vizének kifejezett gyógyhatását a térd- és vállízületi megbetegedésekben, így a fürdőt méltán nevezhetjük a térség „térd és váll-centrumának”.

Honlap: www.erzsebetfurdo.morahalom.hu

Árak: hétköznap a felnőtt napijegy 2290 Ft, hétvégén 2600 Ft, 60 év feletti nyugdíjasnak 1790 Ft, ill. 2090 Ft.

7. Makói Hagymatikum

Különleges fürdő, lenyűgöző építészeti megoldásokkal, Makovecz Imre tervezésében.

Közzétette: Makói Hagymatikum Fürdő – 2013. július 3., szerda

Honlap: www.hagymatikum.hu

Árak: a felnőtt belépő 2600 Ft, a nyugdíjas 1900 Ft.

8. Miskolctapolca Barlangfürdő

Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt. Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető. Ne hagyjuk ki a természet adta barlangjáratokban úszkálást!

Közzétette: Barlangfürdő**** és Barlang Aquaterápia – 2015. szeptember 28., hétfő

Honlap: www.barlangfurdo.hu

Árak: a felnőtt fürdőbelépő 2600 Ft, a nyugdíjas 2100 Ft.