A legfontosabb a humorérzék.

Betty White 1922. január 17-én született Illinois államban, ereiben görög, dán, kanadai vér is csörgedezik. Gyerekkorában vadőr szeretett volna lenni, később az írás érdekelte, majd a színészet felé fordult. Érdekesség, hogy a századelején nő még nem lehetett vadőr, azonban Betty később, 88 éves korában tiszteletbeli vadőri címet kapott.

A színésznő rádiózással kezdte, de később rengeteg filmben, sorozatban szerepelt. Számos rekordot magáénak tudhat, így például 1983-ban ő lett az első nő, aki megkapta a Daytime Emmy-t, egy olyan díjat, amely kizárólag a napközben futó műsorokra specializálódik. 2013-ban, 91 éves korában ő lett a valaha volt legidősebb jelölt. Emellett nevéhez fűződik még egy rekord: nincs más előadóművész, akinek első és legutóbbi díja között 61 év telt volna el. Páratlanul hosszú pályafutásával is megdöntötte a leghosszabb TV-s karrier női kategóriájának Guinness-rekordját.

A magyar közönség elsősorban az Öreglányok című amerikai szitkom Rose Nylandjeként ismerte meg, de számos hollywoodi produkcióban játszott, például az Enyveskezű Mikulás (2003), a Több a sokknál (2003) és a Már megint Te (2010) c. filmekben.

A színésznő még mindig tele van energiával. Szerencsére jó egészségnek örvend, 99 évesen is dolgozik. Alig várja, hogy véget érjen a pandémia, találkozhasson szeretteivel és élelmet vigyen a négylábú barátainak.

Természetesen a születésnapja alkalmából megkérdezték, hogy mi a hosszú élet titka. Nos, a 99 éves energiabomba szerint a humorérzék. Ugyan, mi mást mondhatna egy vérbeli komika?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Betty White (@bettymwhite) által megosztott bejegyzés