7 millió hagyma.

Október 5-én megkezdődtek az ültetési munkálatok Keukenhofban, a következő 3 hónapban mintegy 7 millió virághagymát fognak kézzel elültetni.

2024 különleges év lesz a holland kert életében: 75. évforduló jelentős mérföldkő, Keukenhof büszke és hálás mindenkinek, aki hozzásegítette ennek eléréséhez. A kiállítás 1949-ben mindössze 10 hagymatermesztő kezdeményezésére, egyfajta bemutatóként indult. A közönség előtt először 1950-ben nyitotta meg kapuit a kert, ami azóta világhírűvé nőtte ki magát. Napjainkban már száz hagymatermesztő mutatja meg csúcsfajtáit minden évben.

Érdekesség, hogy az eredeti maroknyi termesztőcég egyike most is jelen volt az ültetés kezdetén. A dédapa és a fivérei voltak azok, akik annak idején a kezdeményezőként szerepeltek, az egyik szezonban pedig a nagypapa tette a legelső hagymát a földbe. A családi vállalkozásban most már az 5. generáció képviselteti magát, az idei első hagymát Lisa Lefeber ültette el.

Ilyenkor egyébként vásárolni is lehet hagymákat, aki szeretne tulipánt a balkonra vagy a kertbe jövőre, az most be is szerezheti. A szakértők azt ajánlják, hogy december közepéig ültessük el a szaporítóanyagot.

Az Amszterdamtól nem messze található virágoskertben szépséges tavaszi hagymásból 800 fajtát csodálhatunk meg a 32 hektáros birtokon. A történelmi parkot 1857-ben a romantika korában tervezték, a Keukenhof-i kastély díszkertjeként.

1950 óta milliónyi tulipánhagyma került elültetésre az évszázados bükkfák árnyékába, a tó köré, a kert egyéb részein. Nem csak tulipánok, de nárciszok, jácintok, egyéb tavaszi virágok is százszámra nyílnak itt.

2024-ben a híres tulipánoskert március 21. és május 12. között lesz nyitva. Októbertől már online lehet belépőjegyeket vásárolni.

Kiemelt kép: www.facebook.com/visitkeukenhof