Darwin nyomdokain.

97 éves, de nem pihen! Sir David Attenborough visszatér, hogy újra házigazdája egyen a BBC ’Bolygónk, a Föld’ c. televíziós dokumentumfilm sorozat 3. részének.

Már 17 év telt el azóta, hogy a brit természettudós, író és rendező először vállalta el a dokumentumfilm narrátori szerepét. Tíz évvel később, 2016-ban újra az ő tolmácsolásában ismerkedhettünk a szeretett bolygónkkal és most, a harmadik résznél ismét ő kalauzol minket, az ő nyugodt hangján hallhatjuk majd az érdekességeket, izgalmas információkat.

A Bolygónk, a Föld 3. része vélhetően még ebben az évben a képernyőre kerül, a forgatás már megkezdődött.  A nyitójelenet a gyönyörű brit vidéken készült, egészen pontosan ott, ahol Charles Darwin sétálhatott és világot rengető ötletein gondolkodott az evolúcióról. Tökéletes hely Attenborough számára, hogy megmutassa a bolygónk szépségét és törékenységét.

A hírek szerint a harmadik rész elképesztő tájakra visz minket, megismerhetjük az állatok lenyűgöző csatáit, a legmagasabb hegyektől a legmélyebb óceánokig, a legmélyebb barlangoktól a legforróbb sivatagokig, az új technológiák segítségével. Az utolsó részben pedig majd azokat a hősöket láthatjuk, akik életüket a veszélyeztetett fajok védelmének és megmentésének szentelték.

Noha a világhírű természettudós már 2021-ben a visszavonulását tervezte, ez – mindannyiunk szerencséjére – eddig még nem következett be.