Földön, vízen, levegőben.

Közelít a 100-hoz, de robog tovább: legutóbbi sorozatával, amely az Emlősök nevet viseli, Sir David Attenborough mondhatja magáénak a leghosszabb TV-s műsorvezetői és TV-s természettudós pályafutást: 70 éve és 246 napja van képernyőn.

Sir David 1953. szeptember 2-án debütált a BBC gyerekek részére sugárzott csatornáján. Azóta, vagyis 8 évtizede a televízió képernyőjén ő az egyetlen ember, aki a BAFTA-díjat fekete-fehér, színes, HD és 3D formátumú sorozataival is elnyerte.

A megjelenését mindig update alakítja, képes a trendekkel és újdonságokkal lépést tartani a rohanó világunkban is. 2020-ban újabb rekordot állított fel, amikor 4 óra és 44 perc alatt érte el az 1 millió követőt debütálásával az Instagramon (ezzel maga mögé utasította Jennifer Anistont, azóta pedig a természettudós rekordját is megdöntötték). ’A világunk bajban van’ – jelentette ki az első posztjában, majd 6 héttel később otthagyta a közösségi felületet azzal a drámai lezárással, hogy rajtunk múlik, mi történik majd ezt követően.

Az oktató, szemléletformáló, szórakoztató munkásságát 30 tiszteletbeli fokozattal és 2 lovagi címmel ismerték el.

2022-ben bekerült a Guinness Világrekorder Hírességek Csarnokába. Akkor azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb kihívást az Élet a Földön c. 1979-es műsora jelentette: a 13 részes sorozatban a bolygó teljes növény- és állatvilága bemutatásra került, elkészítése 3 évig tartott, közben kétszer kellett körbeutaznia a Földet.

Amikor azt kérdezték tőle, hogy mely kihalt állatot hozná vissza, így felelt: a quetzalcoatlus-t, a legnagyobb pteroszauruszt és egyben legnagyobb repülő élőlényt.

Dacára annak, hogy lassan 100 éves lesz, Sir David nem tervezi a nyugdíjba vonulást. A Kék bolygó III. részén dolgozik, a víz alatti világot bemutató újabb epizód munkálatai már megkezdődtek.