Meglepetés!

Az eddig sem volt kérdés, hogy a teknősök nagy túlélők, egészen lehetetlen körülményekhez is képesek alkalmazkodni, de az alábbi történet azért minden elképzelést felülmúl.

Még 1982-ben történt, hogy az Almeida család kisállata elveszett. A família Manuela nevű, fekete teknőse egyszerűen eltűnt. Ezidőtájt a ház felújítás alatt állt, ezért a család arra gyanakodott, hogy a lassú mozgású állat valahogy kislisszolt a nyitva hagyott ajtón keresztül, hiszen a munkások jöttek-mentek az épületben. Abban reménykedtek, hogy az állat a közeli erdőbe került, hiszen Brazíliában éltek, meglehetősen buja zöld környezetben.

Jó 30 évvel később jött az igazi meglepetés.

Miután az édesapa, Leonel elhunyt, a gyerekei elhatározták, hogy rendet tesznek a hátrahagyott holmik között. Igencsak zsúfolt volt a papa kupiszobája – Leonel mindenfélét összegyűjtött és felhalmozott, felhordott az utcáról rossz tévét, kisbútorokat, használhatónak vélt kacatokat. A családtagok úgy látták, hogy jobb lenne ettől a szeméttől megszabadulni, és kihordtak mindent a ház elé, elszállításra.

Azonban miközben a fiú, Leandro Almeida éppen egy doboznyi törött lemezt akart a szemeteshez cipelni, a szomszéd megkérdezte tőle, hogy a teknőst is ki akarja-e hajítani, ami a doboz alján lapul.

„Ebben a pillanatban elfehéredtem és nem akartam hinni a szememnek.” – idézte fel Leandro a helyi TV-nek a felismerést.

A teknős csodálatos módon túlélte ugyanis a hosszú évtizedeket.

A család úgy véli, hogy Manuela talán a termeszekekel tartotta fenn magát – a felhalmozott bútoroknak, kacatoknak hála ők is megjelentek a szobában. Most pedig örülnek, hogy a nem várt visszatérés után ismét élvezhetik kedvencük társaságát.

Egészen elképesztő és lenyűgöző, hogy a természet milyen csodákra képes. Az élni akarás gyakran a leglehetetlenebb körülmények között is győzedelmeskedik!

Manuela fotója itt látható: Globo.

Kezdőkép: Perla Rodrigues/TV Globo, forrás: www.globo.com