Rejtélyes alakok.

Skócia egyik távoli szigetét elfoglalták a kerti törpék, de senki sem tudja, hogy pontosan miként kerültek oda az apró alakok. A Skóciában, Edinburgh-től északra fekvő Inchcolm-sziget új neve azóta Inch Gnom (törpe) sziget lett.

A kerti törpék először 2010-ben jelentek meg, néhányan úgy vélték, hogy egy helyi halász helyezte el őket. Egy legenda viszont másképp mondja: a kerti törpék állítólag egy kertészeti árudából szöktek el az éj leple alatt és megkíséreltek északra jutni. Megint mások pedig úgy gondolják, hogy a törpék hajótöröttek, akik az elmúlt 14 évet a szigeten töltötték.

Fotó: SWNS

Az viszont biztos, hogy a szigetre érkező turisták imádják a látványt és boldogan fedezik fel a kerti törpéket. Akikből pedig egyre több és több van – a számuk folyamatosan növekszik, az alakok ott ülnek a sziklákon, kémlelik a messzeséget, barátkoznak a sirályokkal.

Fotó: SWNS

Valójában senki sem tudja, hogy miként jutottak a figurák a szigetre és mit keresnek ott, de úgy tűnik, hogy a számuk minden télen megduplázódik – a helyiek és az odalátogatók legnagyobb örömére.