Vízen át.

Kína Shiziguen régiójában, Enshi városa mellett találjuk az egyedülálló Lebegő hidat. A buja növényzettel körbevett folyó felett kanyargó híd főként a magasból nyújt páratlan látványt.

A híd a Qingjiang folyón ível át, úgy épült, hogy az erdőt védjék, a fenntartható turizmust erősítsék.

Az erdő két szélét köti össze anélkül, hogy a fák között vágna át.

A híd a gépjárművek előtt is nyitva áll, de a gyalogosok is használhatják, akár 1000 ember is tartózkodhat rajta egyidőben. Az áthaladó járműforgalom számára sebességkorlátozást vezettek be, hogy az autók ne gerjesszenek nagy hullámokat. A hidat 2016. május 1-én adták át a nagyközönség számára.

A Lebegő híd, amit „az Álmok hosszú hídjának” is neveznek, környezetbarát módon épült, természetes anyagok felhasználásával.

Az 500 méter hosszú, 4,5 méter széles hidat 26 ponton alátámasztás tartja, ezeket rögzítőrendszer kapcsolja egymáshoz. A pontonok acélból készültek és szivacsos anyaggal vannak kitöltve, hogy a híd lebegni tudjon. A rögzítőrendszer lehetővé teszi, hogy a folyó áramlataihoz és az időjáráshoz alkalmazkodjon. A víz közepén, annak felszíne felett fa deszkahíd kanyarog.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Our Beautiful World (@world_places_vid) által megosztott bejegyzés

Annak ellenére, hogy gondosan tervezték meg a hidat és kiemelten fontosnak tartották a környezetvédelmi szempontokat, sokan bírálják a szerkezetet, mondván, hogy károsítja a környezetet. Sajnos már balesetek is történetek a hídon. A helyi hatóságok rendszeresen figyelemmel kísérik a környezeti hatását és az erdő, valamint a vadvilágot állapotát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mr. 陳 (@kjchen0615china) által megosztott bejegyzés

Keresztülgyalogni vagy átvezetni rajta olyan érzés, mintha a víz felszínén lebegnénk: körbe a türkizszínű víz, ami helyenként akár 60 méter mély is lehet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brock Downs (@brock.downs) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

«WhаtНоw&Why» (@whathowanwhy) által megosztott bejegyzés