Több minipihenés, több energia.

Újfajta, szundikálást segítő eszközt dobtak piacra: ne füldugóra, nyugtató teára vagy puha takaróra gondoljunk! A Gireaffenap egy alvókuckó, ami a napközbeni alvást segíti elő. A tervezők szerint a minipihenés javítja a koncentrációt és a munka hatékonyságát.

A japánok ismertek a hihetetlen szorgalmukról és munkabírásukról: extrém módon elkötelezettek a munkájuk iránt, még akkor is, ha rámegy az egészségük vagy a jó közérzetük. Annyira elképesztően sokat dolgoznak, hogy külön szavuk van arra, amikor valaki halálra dolgozza magát (karoshi).

Ahhoz, hogy a stresszt és a nyomást bírják, rövidebbeket szundítanak napközben, ami teljesen elfogadott, sőt támogatott a munkahelyeken is. A rövid alvás felpörgeti az energiaszintet és a koncentrációt, de ennek feltétele, hogy ne mély alvás legyen, csupán felületes.

Annak érdekében hogy elősegítsék, hogy a dolgozók bárhol, bármikor hozzájussanak egy gyors alváshoz, egy cég függőleges alvóboxokat tervezett és kezdett felállítani a szigetország kávézóiban. A függőleges kialakítás lehetővé teszi, hogy a kávézókba, éttermekbe helytakarékosan elhelyezzék ezeket a készülékeket.

Állítólag álló helyzetben könnyebb felébredni is, nem esik az ember mély transzba. A készülékben beállítható egy ébresztő, amit a felhasználó maga kezelhet. A szerkezet a test különböző részeit alátámasztó kiegészítőkkel felszerelt – kényelembe helyezhetjük például a fejet, a lábat vagy a vállat is. Természetesen a magasság is beállítható, hogy mindenki a lehető legkomfortosabban érezze magát.

A Gireaffenap alvókuckó jelenleg két változatban kapható: egy sima fehér modell mellett létezik egy másik, ami tradicionálisabb, bambuszdizájnnal készült. Mindkettő fantasztikus hangszigetelést biztosít, ugyanakkor különféle, alvást segítő hangokat ad ki és beépített szellőztetőrendszerrel javítja a szundikálás élményét. Jelenleg néhány kávézóban már megtalálható a box és ha pozitív lesz a  fogadtatása, akkor még több helyen került majd elhelyezésre.

A kiemelt kép illusztráció.