7 millió hagyma.

Tudjuk, hogy Hollandia a tulipánok hazája, így aztán nem meglepő, hogy a világ „legtulipánosabb” helyének is a kis ország ad otthont. Keukenhofban, Amszterdamtól nem messze több mint 7 millió virág várja, hogy teljes pompájában ragyogjon a látogatók örömére.

A szépséges tavaszi hagymásból 800 fajtát csodálhatunk meg a 32 hektáros birtokon. A történelmi parkot 1857-ben a romantika korában tervezték, a Keukenhof-i kastély díszkertjeként.

1950 óta milliónyi tulipánhagyma került elültetésre az évszázados bükkfák árnyékába, a tó köré, a kert egyéb részein. Nem csak tulipánok, de nárciszok, jácintok, egyéb tavaszi virágok is százszámra nyílnak itt.

A birtokon sétálva különböző tematikájú kertekbe csöppenhetünk. 2024 különleges év lesz a holland kert életében: 75. évforduló jelentős mérföldkő, Keukenhof büszke és hálás mindenkinek, aki hozzásegítette ennek eléréséhez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Keukenhof (@visitkeukenhof) által megosztott bejegyzés

A kiállítás 1949-ben mindössze 10 hagymatermesztő kezdeményezésére, egyfajta bemutatóként indult. A közönség előtt először 1950-ben nyitotta meg kapuit a kert, ami azóta világhírűvé nőtte ki magát. Napjainkban már száz hagymatermesztő mutatja meg csúcsfajtáit minden évben.

Érdekesség, hogy az eredeti maroknyi termesztőcég egyike most is jelen volt az ültetés kezdetén, amikor is októberben 7 millió virághagyma került a földbe.

A dédapa és a fivérei voltak azok, akik annak idején a kezdeményezőként szerepeltek, az egyik szezonban pedig a nagypapa tette a legelső hagymát a földbe. A családi vállalkozásban most már az 5. generáció képviseltette magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Keukenhof (@visitkeukenhof) által megosztott bejegyzés

2024-ben a híres tulipánoskert március 21. és május 12. között lesz nyitva. Online belépőjegyeket már most is lehet vásárolni.

Forrás: keukenhof.nl