Ragyogás.

Kigyúltak a fények a Japánban található Ashikaga Virágparkban: mostantól egészen 2024 februárjáig hihetetlen látványban lesz része annak, aki este felkeresi a parkot. Több mint 5 millió LED égő világítja meg a területen élő lila akácokat, cseresznyefákat és más növényeket. A látogatók hangulatos sétát tehetnek a parkban, érdemes többször is felkeresni a helyszínt, ugyanis az időszak alatt több kiállítás váltja majd egymást, más-más látványvilággal.

Októbertől november közepéig a ’Fények virágoskertje − Virágfantázia 2023’ névre hallgató installáció volt műsoron, amit a ’Fények és mexikói zsálya’ elnevezésű tematika követ. Ragyogó virágfüggönyök alatt sétálhatunk, hatalmas lila akácok között, amelyet az életciklust bemutató animáció egészít ki, de helyet kap egy LED fénnyel megvilágított vízililiom tavacska is. Újdonság a ’Szív szülőhazája’ fantázianévre hallgató kompozíció, amiben a cseresznyevirágzás is szerephez jut, mintha egy nyugodt sziklakert felett lebegnének a virágok. A látványos Virágkastélyban tűzijátékot és szivárványszínű virágzuhatagot csodálhatnak meg a látogatók.

December folyamán a ’Karácsonyi fantáziavilág’ következik, ez a kiállítás számos elemet meghagy, de közben további, ünnepi témákkal is bővül. Érkeznek például a karácsonyfák és a rénszarvasok, jön majd a Mikulás és természetesen ajándékot is hoz a gyerekeknek. Végül Újév napjától egészen Valentin napig tart majd a ’Fények és Téli bazsarózsák’, színpompás téli szilvafa virágokkal és virágos fényinstallációkkal.