Nők mozgásban.

2019 áprilisában elhunyt Evelyn Hannon, a Journeywoman nevű utazási blog alapítója. Evelynnek elévülhetetlen érdemei vannak a nők utazásának megkönnyítésében, népszerűsítésében.

A 79 évesen elhunyt blogger még 1992-ben, hagyományos magazinba kezdte írni utazási tippjeit, javaslatait. 1997-től bloggolt, az volt a célja, hogy bátorítsa a nőket: keljenek útra akár csapatban, akár egyedül.

Evelyn mint az első utazó blogger várt ismertté, noha ő volt az első női utazó blogger is. Sokat írt a biztonságos utazásról, arról, hogy miként keljünk körültekintően útra. Közösséget kovácsolt azokból a nőkből, akik a világ különböző pontjain belevágtak a kalandokba.

Shawl story #3 – This shawl story is connected to the time I spent as the embedded blogger on the 3-month…

Közzétette: Evelyn Hannon – 2018. november 26., hétfő

Az úti tippek mellett mindig hangsúlyozta a biztonságos utazás fontosságát (nőként, netán egyedül utazva ez kiemelt szempont). Egy út során a szállásválasztásnál, a közlekedésnél is óvatosnak kell lenni. Evelyn szertette egybegyűjteni és megosztani más női utazók ezzel kapcsolatos tapasztalatait.

My heart is happy. I sent my last JW newsletter out at the beginning of September. This week it's a case of women…

Közzétette: Evelyn Hannon – 2018. szeptember 26., szerda

Evelyn arra bíztatta olvasóit, hogy osszák meg másokkal is benyomásaikat, apró észrevételeiket, hiszen egy utazás során ezek nagyon fontos dolgok lehetnek: kezdve azzal, hogy hol van a legjobb pékség, egészen addig, hogy melyik a legbarátságosabb könyvesbolt a városban, amit nem lehet kihagyni. Az üzletekre, boltokra, piacokra különösen nagy hangsúlyt fektetett – a nők talán értik, hogy sokszor ezek a legmaradandóbb élmények egy utazás során.

Közzétette: Evelyn Hannon – 2018. július 18., szerda

Ha körbenézünk ma a világban, azt látjuk, hogy rengeteg út szerveződik kifejezetten nőknek, sokan a barátnőikkel mennek zarándokútra vagy városlátogatásra, ma már nem ritka, hogy valaki 70 felett utazásra költi a pénzét – úgy tűnik, Evelyn álma megvalósult.