A furcsa helyzetben különös barátság szövődött.

Seattle Ballard nevű városnegyedében egy utcasarkon különös látványra lehetünk figyelmesek. Egy kis házikó áll ott, 3 oldalról hatalmas betonfalak veszik körbe az apró épületet. A több, mint 100 éves ház tulajdonosa Edith Macefield, egy makacs, idős hölgy volt, aki nem hagyta magát, és ellenállt a tengernyi pénz csábításának.

It's an honor to share this never before published photo of Edith Macefield in front of her house in Ballard from the…

Közzétette: Edith Macefield House – 2015. július 2., csütörtök

Nem kevesebb, mint 1 millió dollárt (kb. 280 millió Ft) utasított vissza 2006-ban-ennyiért akarták megvenni a telkét, ahova kereskedelmi egységet terveztek.

Edith egyfajta népi hőssé vált, a környék kedvencévé, a lázadás szimbólumává a lakók szemében. Olyan népszerűség vette körbe, hogy a nyilvánosság nyomására a befektetők kénytelenek voltak meghagyni a házikót, és az akkor 108 éves épület köré szabták az 5 emeletes plázát.

„Nem akarok elköltözni. Nem kell nekem a pénz. A pénz semmit sem jelent.” – jelentette ki Edith.

Közzétette: Edith Macefield House – 2018. április 21., szombat

Az idős hölgy így tovább éldegélt a házban, amit még az 1950-es években vett, egészen a 2008-ban bekövetkezett haláláig. Amikor a feje felett zajlott az építkezés, egyszerűen hangosabbra tekerte a TV-t vagy a kedvenc operáját bömböltette. „Túléltem a II. világháborút, a zaj nem zavar engem” – tette hozzá.

This photo clearly shows the Edith Macefield House and Mike's Chili Parlor on the parcel of land where Ballard Blocks was built.

Közzétette: Edith Macefield House – 2015. október 6., kedd

Bár legalább kétszer nagyon közel járt ahhoz, hogy mégis eladja a házat, amikor már majdnem megtette, elesett és eltörte néhány bordáját. Ezután már nehezen mozgott. Valójában nem akart ő a fejlődésnek az útjába állni, egyszerűen úgy vélte, hogy túl öreg a költözéshez.

Edith Macefield House is still standing (for now). The new owners (KG Investment Properties of Bellevue) are letting…

Közzétette: Edith Macefield House – 2017. március 31., péntek

Az építkezés ideje alatt egy különös, mély barátság szövődött Edit és Barry Martin, az építési főfelügyelő között.

Martin két évet töltött az idős asszony gondozásával, akinek egészsége már hanyatlóban volt. A férfi etette, sokszor éjszakázott mellette, és hallgatta a hihetetlen történeteket, arról, hogy a hölgy kém volt a II. világháborúban, hogy miként menekült meg egy koncentrációs táborból, vagy mit ivott együtt a kor ünnepelt sztárjaival, Jean Harlow-val és Charlie Chaplin-nel. Barry takarította a házat, segített fürdeni és ő vitte az orvoshoz is a matuzsálemet.

Amikor Edit 2008 júniusában hasnyálmirigy rákban elhunyt, természetesen Barry-re hagyta házát. A férfi később eladta egy ingatlanügynöknek, aki irodaként használta. Az ikonikussá vált ház ma is áll a bevásárlóközpont ölelésében, külön facebook oldala van, sokan látogatják, sokat írnak róla. A tervek szerint nem bontják le, hiszen hozzátartozik a városrész történelméhez.

https://www.facebook.com/macefieldhouse/photos/a.966401946709547/1313188468697558/?type=3&theater