Mindenki szeretne örökké fiatal maradni, dús hajkoronával, sima, feszes bőrrel és tökéletes alakkal.

Nos, rengeteg cég él ebből a vágyból. Az igazság viszont az, hogy az öregedés lassítható, de elkerülhetetlen. Ezt jobb elfogadni és méltósággal viselni, mint csalódásokkal tűzdelt szélmalomharcot folytatni ellene. A média minden oldaláról ömlenek ránk a csodaszerek, amelyek instant megoldást kínálnak minden problémára – persze jó pénzért, de valóban működnek?

Hajhullás

Az idő múlásával a legdúsabb hajkorona is ritkulni és őszülni kezd férfiaknál és nőknél egyaránt. Ennek egy része lehet genetikailag kódolt, de szerepet játszhat benne a stressz, ásványianyag-hiány, túl szoros frizura, valamilyen gyulladás a szervezetben, hormonális változás, illetve egyéb okok.

A csodaszerek bevásárlása helyett érdemesebb elmenni egy kivizsgálásra és felderíteni a konkrét okot, és a gyökerénél szüntetni meg a problémát. A nyugodtabb életmód és a fejbőrmasszázs is segíthet a folyamat lassításában, de amíg vannak kopasz bőrgyógyászok, valószínűleg nincsen hiteles, mindenki problémáját megoldó, általános csodaszer!

Vigaszképpen: a férfiaknál a kopaszodás a bölcsesség benyomását keltheti, ahogy az őszülő halánték is lehet szexi.

Pocak

A súlyfelesleg is sokak életét megkeseríti. Az idő előrehaladtával a kilók könnyebben kúsznak fel és nehezebben mennek le. A mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás az egyik fő oka, de hormonális zavarok és egyéb okok is húzódhatnak a háttérben. Valószínűleg nem egy hét alatt sikerült elhízni, így ugyanennyi idő alatt sem érhető le az ideális alak – bármilyen fogyibogyót vagy italt fogyasszunk is el.

A megoldás az odafigyelés: a kiegyensúlyozott táplálkozás és több mozgás meg fogja hozni az eredményét, még ha nem is látszik abban a pillanatban. Türelemmel és kitartással heteken belül látható lesz a változás és az eredmény is tartósabb lesz!

Ráncok

Életünk eddigi összes öröme és bánata megjelenik arcunk apró kis ráncaiban. A reklámokból csak úgy özönlenek a különböző kenceficék, amelyek állítólag azonnal vagy pár napon belül olyanná teszik a bőrt, mint a babáké. Valójában ez nem lehetséges! A bőr hidratálása fontos, kívülről krémmel, belsőleg pedig elegendő tiszta víz fogyasztásával, de a ráncok teljesen eltűnni ráncfelvarrás nélkül már nem fognak. A dolog jó oldala: a nevetőráncok emlékeztetnek rá, hogy mennyi mosoly volt az életünkben!

Merevedési zavarok

A potencia minden korban fontos szerepet játszik, talán pont ezért helyez olykor nagy nyomást a férfiakra. A reklámok kicsi pirulákban árulják a tinédzserkori lelkesedést, de nagy eséllyel hiába: a zavarok legtöbbször lelki eredetűek. Ha nem valamilyen súlyos szervi baj áll a háttérben, akkor a megoldás egy megértő, kedves társ lesz, no meg a formában maradás. Azok a szerszámok, amelyeket nem használunk, idővel berozsdásodnak. Egy toleráns partner és az ő szerelme lehet az igazi csodaszer! Őszinteséggel, empátiával és közös erővel megoldható a probléma.