A simlis.

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni Bruce Willist. A 67 éves színész nemrég bejelentette, hogy visszavonul a színészkedéstől, mivel afáziát diagnosztizáltak nála. Ez a betegség a kognitív képességekre van hatással, a hírek szerint egy 20 évvel korábbi fejsérülés következménye. Az állapot az agy nyelvközpontját érinti, hatással van a beszédértésre és kifejezésre egyaránt.

Willis Németországban született, apja amerikai katonaként ott szolgált. A színész még gyerek volt, amikor az Egyesült Államokba költöztek. Dadogott, de a színészkedés segített oldani a gátlásait. Drámakörben kezdte, majd New Yorkba ment, hogy valóra váltsa az álmait és a nagy kiugrásra várt, miközben egy bárban dolgozott. 70-es évek végén tűnt fel off-Brodway darabokban, majd ’A simlis és a szende’ c. TV sorozattal robbant be, amely egészen 1985-ig futott. Azóta több mint 100 filmben láthattuk csibészes mosolyát. Emlékezetes a Ponyvaregényben vagy a Drágán add az életed filmekben nyújtott alakítása.

Hollywood egyik legismertebb arcának botrányoktól mentes, példaértékű az élete is, első feleségével Demi Moore-ral a mai napig olyan jó viszonyt ápol, hogy a karantént is együtt töltötték. Második felesége, Emma féltő gondoskodással veszi körül, Bruce összesen 5 lány édesapja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emma Heming Willis (@emmahemingwillis) által megosztott bejegyzés

A simlis és a szende Emmy-díjat Golden Globe-díjat hozott neki. Ebben komikus vénáját mutatta meg, érdekes, hogy valamivel később tökéletes akcióhőssé változott. Filmjeinek se vége, se hossza: nagy kedvenc Az ötödik elem, az Armageddon, a Hatodik érzék, de felbukkant a Jóbarátokban is.

A rajongók nehezen emésztik meg, hogy újabb szerepekben már nem láthatják a kedvencüket. Ugyanakkor valljuk be: megérdemli már a pihenést, kívánunk neki tartalmas, boldog évtizedeket!