Templom a semmi közepén.

Egy hely, ahol tökéletes a nyugalom, ahol az ember meghallhatja a belső hangját: a Rituo templom lakójának életét nem zavarja meg semmi. A templomot, amelynek neve azt jelenti: ’kő a hegyen’, gyakran úgy emlegetik, mint Tibet legmagányosabb templomát. Történelme több mint 700 évre nyúlik vissza.

Az ország egyik rejtett gyöngyszeméhez csat ritkán tévednek turisták. Ennek oka az, hogy szó szerint a semmi közepén fekszik, egy vékony földnyelven, ami a szent tóként tisztelt Yamdrok tóba ér. A templom egy kopár domb tetejére épült.

Közzétette: CCTV 中文 – 2021. január 14., csütörtök

Azonban azok, akik mégis eljutnak ide, békés, rendkívül nyugodt helynek írják le, amin nem is lehet csodálkozni. A kietlen tájban emelkedő épület nevét egy itt rögzített, évszázados szikláról kapta, amely állítólag minden betegséget képes gyógyítani. A domb tetején állva láthatjuk a tibeti antilopokat szabadon futni, az indiai ludakat a vízben úszni, éjjel pedig a csillagok visszatükröződnek a víz tükrében, mint egy mesében.

Közzétette: 人民日報 – 2021. január 11., hétfő

Azonban a legelképesztőbb az, hogy a templomnak egyetlen egy lakója van csupán. Az ő neve Ahwang Pincuo, aki a napjai nagy részét azzal tölti, hogy vizet hoz fel a tóból, kántál és meditál.

Közzétette: China Xinhua News – 2021. január 21., csütörtök

Ahwang azon szerzetesek hosszú sorát követi, akik az elmúlt évszázadokban itt éltek. A magányos szerzetesek a hitük erejével voltak képesek elviselni az izoláltságot ezen a kietlen, távoli helyen.