Bemutatkoznak a fővárosi erdők.

A fővárosi erdők kivételes szerepének és értékeinek bemutatásával kombinálja a Budapest építészeti, történeti, gasztronómiai és egyéb különlegességeit ismertető városi sétákat a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete.

Többféle túra közül választhatunk, érdeklődési körünknek, edzettségünknek megfelelően. A túrák május 1-én és május 4-én indulnak, erdészek vezetésével.

Makkosmárián a túrázók megismerkedhetnek az erdő ökoszisztémájával, benne például a holtfák szerepével, az erdő immunrendszerével és annak hatásával az ember immunrendszerére, megkóstolhatják az erdő ehető növényeit, valamint a gyógyító erejű szent hely történetéről is hallhatnak.

A Pestszentlőrinc és Pestszentimre közötti Péterhalmi erdőben tett sétán szó lesz masztodonokról, homoksivatagról és fülgyógyászatról is. A Mátyás király egykori Vadaskertjét bemutató túra az oroszlánvadászatot köti össze a mai budai vadállatokkal, de azt is meg lehet tudni, hogy mi köze mindennek Csontváry Kosztka Tivadar festészetéhez. A Sorrento-sziklához tett séta során a résztvevők a régi, hagyományos foglalkozásokhoz, a faszénégetéshez vagy a gyantaszedéshez kötődő fákkal ismerkedhetnek meg, felfedezhetik a mészégetés és piktortégla-bányászat nyomait és megkóstolhatják az ehető növényeket az erdőben.

  • Túrák maximális létszáma: 30 fő
  • A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a jelentkezés e-mailben történik: both.zsuzsa@pprt.hu
  • A túrákkal kapcsolatos részletes ismertetők és további információk: parkerdo.hu/erdeiturak

Forrás és kép: parkerdo.hu