Közben adományokat gyűjt.

A 30 éves Cormac Hayes már évek óta annak szenteli az idejét karácsony előtt, hogy a házát minél pazarabb fénydekorációval ékesítse. A Limerickben élő fiatalember egyik nem titkolt célja, hogy adományokat gyűjtsön a látványossággal.

Még gyerekként kezdett szüleinek segédkezni a karácsonyi füzérek felrakásában, a családi házat hamarosan közismertté is tette a pompás díszkivilágítás a környéken.

1997-et írtunk, amikor az édesanyja megvette az első, Mikulást és hóembert formázó fénydíszeket. Ezt követően évről évre egyre ragyogóbb és színesebb lett a dekoráció egészen 2003-ig, amikor az édesapa karácsony előtt egyetlen nappal elhunyt.

Mivel az apa volt a díszítés fő motorja, a család egyre lehangoltabban helyezte ki a díszeket, míg nem 2007-ben már egyáltalán nem volt hozzá erejük. 2016-ban azonban az anya kapott egy telefont – valaki azt tudakolta, hogy eladó-e a díszkivilágítás, mire Cormac szíve majd megszakadt édesanyja beletörődését látva. „Megígértem neki, hogy 2017-ben újra feltesszük a dekorációt” – eleveníti fel a fordulópontot.

Így is lett. A rá következő évben mintegy 200 000 égő került a házra és a kertbe. Sőt, a fiú még az autóját is feldíszítette 7000 égővel, a vezetőülésre egy Mikulás, mellé pedig egy hóember került.

„Olyan barátok jönnek el megcsodálni, akiket évek óta nem láttunk, és sok új barátra is leltünk.” – meséli Cormac a fogadtatásról.

Ha a család gyerekekkel érkezik, akkor apró édességet is kapnak. Nagy jövés-menéssel, sok beszélgetéssel, barátkozással telnek az esték.

Két intézménynek is gyűjtenek, az egyik az a kórház, ahol az édesapát ápolták, a másik pedig az az intézmény, ahol Cormac testvérét, Noelt gondozták, aki 12 évesen távozott.

A család háza most már egyfajta turisztikai kuriózummá vált.

A karácsony nehéz időszak a család számára, de a fények visszahoznak valamit a boldogságukból és más embereket is felvidítanak. Cormac és édesanyja pedig nagyon boldog, hogy így két kórháznak is tudnak segíteni – az ünnep újra megtelt tartalommal és örömmel. Minden évben növekszik a kihelyezett dekorációk száma, nagy terveik vannak a jövő évre is!

Képek: LADbible