Mozgékony élet.

Új világrekord született: a Kanadában élő, 75 éves úr Tanios “Tony” Helou lett a világ legidősebb, fejenállást bemutató embere. A hivatalos elismerésre 2021. október 16-án került sor, amikor Tony 75 éves és 33 napos volt.

Tony mindig is fitt és fizikailag aktív életet élt. Gyakran gyalogolt a kezén még fiatalon, csupán mókából. 55 évesen kezdett edzeni és egészségesebben élni, naponta futott, fekvőtámaszokat csinált és a fal mellett fejenállt. Aztán azon kapta magát, hogy mindenhol gyakorol: otthon, a parkban, a család és barátok előtt. Noha számára természetes módon és könnyen jön a fejenállás, az évek során sokat csiszolt a technikáján. A családja aggódva nézi a kunsztokat, de mára kénytelenek voltak megszokni, hogy Tony fittyet hány a korára, ha egy kis bemutatóról van szó.

Tony napirendjének elengedhetetlen része, hogy korán megy aludni, de korán is kel, majd 15-20 percet fut a kávéig, aztán fejenáll és lenyom 20 fekvőtámaszt. Saját bevallása szerint a fejenállást követően sokkal jobban érzi magát.

A lánya, Rola volt az, aki a rekordkísérletre bátorította az apját, miután rájött, hogy nem szokványos ez a tudomány 75 évesen. A rekordkísérlet napján eredetileg füvön mutatta volna be a mutatványt, de az eső miatt improvizálnia kellett és a betonra szorult, ami elég kemény volt a fejének.

Az idős tornász a rekord elnyerése után olyan boldog volt, mint egy gyerek. A férfi szívesen meséli el a világcsúcsát, egyébként is örömmel beszélget bárkivel. Miután 2 szomszédnak elújságolta, estére már az egész szomszédság tudta a hírt. Bárkinek előszeretettel mutatja meg a tudományát, akár a rendőröknek is a benzinkúton, ami vicces helyzeteket eredményez.

Az egyensúlyozást azért inkább a fal mellett végzi, mert tart attól, hogy nagy esés lenne, ha nem védené meg semmi. Az örökifjú azt reméli, hogy mutatványa az időseket is arra ösztönzi, hogy mozogjanak, maradjanak aktívak. Ő maga pedig megpróbálja kétujjas technikával megtanulni a fejenállást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Guinness World Records (@guinnessworldrecords) által megosztott bejegyzés

Forrás és kiemelt kép: www.guinnessworldrecords.com