Egyszerű kérések.

Ruby Kate Chitsey nagyon szomorú lett, amikor megtudta, hogy az arkansasi öregek otthonának (ahol Ruby édesanyja dolgozott) egyik lakója kénytelen megválni a kutyusától, mert nem tudja tovább etetni az állatot. A lakó, bizonyos Pearl 40 dollárnyi nyugdíjából próbálta kigazdálkodni imádott kutyusa eledelét. A 11 éves Ruby nem akarta elhinni, hogy az USA-ban további 1 millió idősnek kell hasonló helyzettel, filléres napi gondokkal megbirkóznia.

Ruby Kate azonban nem az a fajta kislány, aki könnyen feladja. Az eset nyomán megalapította a ’3 kívánság Ruby lakóinak’ alapítványát, amely célul tűzte ki, hogy az idősotthonokban élő szeniorokat támogassa.

A kislány meglátogatja az időseket és megkérdezi tőlük, hogy mire vágynának, ha lehetne 3 kívánságuk.

Ezt követően megpróbálja teljesíteni az óhajokat, amelyek egyébként nagyrészt teljesen átlagos hétköznapi kérések: friss gyümölcs, jobb fogkrém vagy kényelmes cipő.

Fotó: Gloria Barron Prize/Young Heroes

Ruby egyike a Gloria Barron Fiatal Hősök-díj nyerteseinek.

Ezt a kitüntetést azok az észak-amerikai fiatalok nyerhetik el, akik pozitív hatással vannak az emberekre, a közösségükre és környezetükre. Minden évben 25 fiatalt díjaznak 8 és 18 év között.

Fotó: Gloria Barron Prize/Young Heroes

Ruby Pearl esete után a füzetébe kezdte felírni, hogy az idősek mire vágynak. A kislány először arra gondolt, hogy nagy dolgokat fognak kérni: pénzt vagy autót, de meglepődve konstatálta, hogy milyen egyszerű kéréseik vannak. Az első napon édesanyjával együtt szinte mindent megvásároltak, ami a listán szerepelt.  Később azonban alapítványt hozott létre, majd egy online kampányt is indított, hogy minél több embernek tudjanak segíteni. Most az alapítvány kiterjesztésén dolgozik és nagyon hálás azért, hogy az idősek életét egy kicsit jobbá teheti.