Mindent megér a kedvencek öröme.

Ez igen! Egy nyugdíjas állatorvosnak most is csak a kedvenceken jár az esze: 90 évesen napi 10 órát dolgozik azért, hogy a mozgássérült állatoknak boldogabb életük legyen. A Maryland-ban élő Lincoln Parkes mindenféle állatnak készít ilyen szerkezetet: kutyáknak, macskának, de még nyusziknak is, sőt kakas ügyfele is akadt már.

Fotó: Hannah Natanson

Szerinte az állatok ugyanúgy szeretnek mozgékonyak maradni, szabadon jönni-menni, mint az emberek. Számára óriási boldogság látni ezeket a kedvenceket újra futni, visszaadni nekik az életkedvüket.

Parkes első kerekesszéke még az 1960-as években készült. A férfi akkor még állatorvosi praxisa mellett foglalkozott a tevékenységgel. 1991-ben azonban nyugdíjba ment, és azóta csak ennek szenteli életét. Nagyon pontos mérések után készíti el a járgányt, alumíniumból és műanyagból. Parkes ugyan már 90 éves is elmúlt, mégis azt mondja, akkora örömet okoz neki a munka, hogy nem tervezi abbahagyni.

Retired Veterinarian Builds Wheelchairs for Pets With Disabilities

Good morning! This 90-year-old retired veterinary surgeon spends his days building custom-designed wheelchairs for pets with disabilities. (via NowThis Morning)

Közzétette: NowThis – 2019. január 15., kedd

Forrás: www.washingtonpost.com