Kincs a padláson.

Különös érzés időnként a múlt egy darabjára, családi örökségre bukkanni, de arra valószínűleg senki sem számít, hogy a király levelét találja meg a padláson. Könnyen el tudjuk képzelni, hogy a Stratford-upon-Avodban élő pár teljesen elhűlt, amikor végre jutott idejük átnézni azt a dobozt, amit még a férj anyja hagyományozott rájuk.

A kacatok között ugyanis Károly király (a jelenlegi uralkodó) gyerekkorában írt levelére bukkantak. A kis trónörökös a nagyijának, az anyakirálynénak írt, aki épp betegséggel küzdött.

„Nagyi, nagyon sajnálom, hogy beteg vagy. Remélem, hogy hamarosan jobban leszel.” – olvasható a Buckingham palota fejlécével ellátott, 1955. március 15-én kelt lapon. A papír hátuljára a 6 éves Károly azt írta: „Sok szeretettel Károlytól” és emellett színes firkákat és 14 puszit is rajzolt.

Fotó: SWNS
Fotó: SWNS

A dobozban más királyi emlékek is lapultak: egy képeslap a Sandringham-i birtokról, vacsoramenük, báli meghívó, az 1956-os királynői beszéd másolata és egy anyakirályné által írt feljegyzés.

A levél eredetileg a néhai nagyapa, Roland Stockdale tulajdona volt. Roland a királynő szolgálatában állt, az 1950-es években  személyi védelmét látta el, sőt valószínűleg a királyi család több tagja mellett dolgozott az évek során. A dobozból előkerült egy másik, szintén a királynő szolgálatat ellátó testőr aggódó levele Roland betegsége miatt, majd 1983-ban a részvétnyilvánítása az özvegy felé.

Rolandot nagyon megbecsülte a család a szolgálataiért és nem volt szokatlan, hogy pár apróságot, emléktárgyat megtarthattak, sőt néha személyre szóló figyelmességeket is kaptak a szolgálók.

A házaspár árverésre kívánják bocsátani az emlékeket.