A látogatók alakítják.

Az Alkotmány-tavak (Constitution Lakes) Természetvédelmi Terület különleges útnak ad helyet, amit a látogatók által talált tárgyak díszítenek.

Az Atlanta államban (USA) található tavak környéke egy kevésbé ismert természetvédelmi terület, gazdag vadvilággal, festői vizes élőhelyekkel, és egy egyedi szabadtéri művészeti tárlattal. Korábban egy téglagyár működött a helyen, ami már több, mit 50 évvel ezelőtt bezárt. A tórendszer akkor keletkezett, amikor a víz megtöltötte az agyagba vájt gödröket.

Manapság a vízi élőhely menedéket nyújt a madaraknak, élnek itt többek közt gémek, sólymok, jégmadarak is.

A tó körül buja zöld növényzetet találunk, a fűzlevelű tölgyek egyikét például a legmagasabb fának nyilvánították Atlanta-ban.  Az igazi látványosság azonban a Babafejek Ösvénye, egy apró gyöngyszem az emlékek erdejében.

 

 

 

2011-ben kezdték a park látogatói művészi módon elhelyezni azokat a tárgyakat, amiket az út mentén találtak.  Egy helyi ács, Joel Slaton volt a különös installáció ötletgazdája.

Horgászcsalik, patkók, WC deszkák, kagylók és természetesen babafejek sorakoznak a terepen.

Az út most egyfajta népművészeti kiállítás, amit az emberek alakítottak ilyenné. Persze a tárlat az idők folyamán változik, elsősorban a taposás és vandalizmus miatt. Semmi nem védi a tárgyakat, de bíznak az emberek jó szándékában, hiszen elsősorban az erdőt keresik fel, kikapcsolódni, kirándulni szeretnének.

Maguk a látogatók is bővíthetik a gyűjteményt, egy feltétellel: csak olyan tárgyakat lehet elhelyezni, amiket a parkban találtak. Akad itt baba, régi gyerekjáték, autó, doboz, elhagyott készülék, beazonosíthatatlan valami. A látogatók egyébként saját jeleket, üzeneteket is hagyhatnak – az egész egy fura, humoros, szürreális világ.

The Doll Head Trail

In 2011, a local carpenter started turning a discarded trail way back in the woods into an art project. Then this happened > https://mnatu.re/2OVjJSD

Közzétette: Mother Nature Network – 2019. október 17., csütörtök

Képek: MNN