Készüljünk fel a hideg évszakra!

Aki már járt Erdélyben, biztosan kóstolta a jellegzetes ízű, sűrű fenyőrügyszirupot. A tél közeledtével nekünk is érdemes kortyolgatnunk, nagyon jó hatással van a megfázásra, az immunrendszer serkentésére, a légúti fertőzésekre.

Tavasszal kell készíteni

Magyarország ugyan nem a hatalmas fenyveseiről híres, de ha találunk hozzá fát, akkor magunk is nekifoghatunk a szirupkészítésnek. Mindenképpen forgalommentes helyről gyűjtsük be a rügyeket, a gyűjtés ideális ideje április vége-május eleje. A leszedett hajtások egészségesek és rovaroktól mentesek legyenek. A 3-7 cm hosszúságú rügyek a legalkalmasabbak a gyűjtésre.

Aki nem ismeri a fenyőket, figyeljen arra, hogy a fenyőkhöz nagyon hasonló, tűlevelű tiszafa minden része rendkívül mérgező, véletlenül se abból szedjen! Az alapanyag lehet lucfenyő, erdei fenyő, ezüstfenyő, de jegenyefenyő is. A begyűjtött fenyőrügyeket alaposan mossuk és szárítsuk meg.

A legegyszerűbb recept szerint a fenyőrügyekkel telerakunk egy üveget, majd mézet öntünk rá (lehet akácméz, de virágméz is akár). Ezt követően az üveget jól lezárjuk, majd a napon hagyjuk 1-2 hónapot érni. Ez idő alatt természetes módon kiválasztódnak a jótékony hatású anyagok. Az idő leteltével szitán vagy szűrőn leszűrjük. A szűrés könnyebben megy, ha meleg vízbe állítva, picit meglangyosítjuk a mézet (Dr. Csabai Zsolt receptje).

Egyéves kor alatt gyerekeknek nem ajánlott fenyőrügy szirupot adni, már csak a méz miatt sem. Mi viszont bátran fogyaszthatjuk a náthás, köhögős időszakban ezt a mézes keveréket!

Ütős kettős

Méz és fenyőrügy: mindkét anyag értékes a megelőzésben, gyógyulásban. A méz természetes gyógyszer, hiszen a benne rejlő antioxidánsok erősítik az immunrendszert, hatásos védelmet biztosítva az influenzás, meghűléses megbetegedésekkel szemben. Remek köhögés elleni finomság is, a kaparó, égető torokfájást is enyhíti.

A friss fenyőhajtásokban is antibakteriális hatóanyagok találhatóak, amelyek szintén elpusztítják a gyulladást, fertőzést okozó kórokozókat, és az immunrendszert is aktivizálják. Ráadásul kiváló nyákoldó hatásúak, emiatt a szirup remek köptető! Ezen felül igen magas a C-vitamin tartalma, valamint a tűlevél tartalmaz gyantát, cserzőanyagokat, ásványi anyagokat, B2-, K-vitamint, karotinoidokat, illóolajokat.

Készítsd fel a szervezeted, nyerj immunerősítő csomagot!

A nyereményjáték keretében három szerencsés olvasónk a Bioeel cég (www.bioeel.hu) által felajánlott immunerősítő csomaggal lehet gazdagabb, amelynek tartalma 1 db Bioeel fenyőrügy szirup 150 gr + 2 db propoliszos Bioeel C-vitamin 100 mg rágótabletta (20 db-os).

Ha szeretnél részt venni a játékban, akkor

Nyerj immunerősítő csomagot a Senior.hu-val! Nyereményjáték keretében három szerencsés olvasónk a Bioeel által…

Közzétette: Senior.hu – 2018. október 26., péntek

Segítséget a gyártó, vagyis a bioeel.hu honlapján találsz!

Sorsolás 2018. november 5-én!

A lebonyolító a Senior.hu kiadója. A nyertest a Facebookon keresztül értesítjük, a nyeremény készpénzre nem váltható át. A nyeremények átadásáról a Bioeel Hungária Kft. gondoskodik. Jelen promóció nem áll kapcsolatban a Facebookkal, a Facebook nem szponzorálja, támogatja vagy szervezi. Sok sikert a játékhoz!

Nyereményjátékunk lezárult, a nyertesek listája itt található:

https://www.facebook.com/hu.senior/photos/a.2207710252885957/2215925638731085/?type=3&theater