A természet feltölt.

Erdőmerülés néven indított terápiás programot a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága.

A program valójában egy kellemes séta a természetben, amely számos pozitív hatással bír, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is.

Nem véletlen, hogy Japánban már külön szó is létezik az „erdőben fürdőzésre” (sinrin-joku). Bár lefordítani nehéz, valami olyasmit jelent, hogy belefeledkezel az erdőbe, miközben a levegőt, az illatokat, a növényzetet, a madarak és az állatok hangját élvezed („erdei wellness”).

A most induló tudatos séták kiegészülnek mind az öt érzékre ható relaxációs, energetizáló és közérzetjavító gyakorlatokkal, technikákkal. A program kidolgozását és vezetését egy jól képzett, elkötelezett szakértői csapat végzi a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával.

Az Erdőmerülés során észrevétlenül épülhet újra a természettel való kapcsolatunk, amely annyira hiányzik napjaink rohanó világából.

Az egészségmegőrző séta során speciális gyakorlatokkal, tanácsokkal, játékokkal, különleges ingerekkel, a figyelem kiélesítésével, mozgással segítik a stresszoldást. A csoportos sétákon a résztvevők elsősorban egyéni munkát végeznek, a saját gondolataikkal, érzéseikkel, a saját igényük, tempójuk szerint foglalkoznak. A módszer hazavihető, tovább gyakorolható kisebb-nagyobb erdőkben, parkokban vagy a hétköznapi természetes környezetünkben is.

Az alapprogramot követően lehetőségünk nyílik egyedi tematikájú programokon is részt venni.

Akad olyan, amelynek a középpontjában a jóga és a meditáció áll, más inkább a természet megfigyelésére összpontosít. Különleges alkalmak is lesznek, nyáron például éjszakai erdőmerülések.

A táv kb. 3 km. sétánként. Az egyes programmodulok egymással is kombinálhatók, így egész napos vagy akár több napos rendezvény is kialakítható, különleges esti-éjszakai program is elérhető.

További információ:

Merényi Tímea, program@erdomerules.hu, 06704584070
Facebook: www.facebook.com/erdomerules

Forrás: www.dunaipoly.hu