Vagyis köznapi nevén: édesburgonyát.

Ez a Közép-Amerikából származó, gumóterméséről ismert növény csak nevében hasonlít a burgonyához. Azon túl, hogy finom, dúskál a hasznos tápanyagokban.

A-, B2-, B6-, C-, és E-vitaminban gazdag, továbbá mangánt, káliumot és sok antioxidánst tartalmaz.

A batátában található rostok a beleinknek és az egész emésztőrendszerünknek jót tesznek. Fogyasztása bizonyos ráktípusok kockázatát is csökkenti. A benne található béta-karotin a szemünk egészségét is megőrzi. Serkenti az agyműködést, támogatja az immunrendszert.

Nagyon sokféleképpen lehet fogyasztani: sütve, főzve, pürésítve, chipsként, édes és sós ételek mellett is megállja a helyét. A belőle készülő sütemények ínycsiklandóak, de köretként vagy főfogásként is ízletes.

Ha valaki még nem kóstolta, mindenképp érdemes kipróbálni!