Öröksége, tanítása tovább él.

2020 nyarán hunyt el dr. Bálint György, azaz Bálint gazda, mindenki Gyuri bácsija. A rendkívül népszerű kertész emléke nem halványul, szinte azonnal faültetési mozgalom indult, most pedig felavatták az első szobrát is Budapesten.

A békásmegyeri Megbékélés Háza Templomban helyet kapott mellszobor Kocsis András Sándor alkotása, talapzatába Bálint György hamvainak egy részét is elhelyezték. A szoboravató ünnepségen több meghívott között dr. Kiss László polgármester, Herényi Károly korábbi országgyűlési képviselő és a házigazda, Iványi Gábor lelkész mondott beszédet.

SZOBROT AVATTAK BÁLINT GYÖRGY EMLÉKÉRE. Magyarország kedvenc kertészének mellszobra Iványi Gáborék Megbékélés…

Közzétette: MSZP XVI. kerületi szervezete – 2020. október 1., csütörtök

„Gyuri bácsi minden cselekedetét a humanizmus vezette – emlékezett dr. Kiss László. – A megértést és a szeretetet választotta egy évszázadon át…”

„Bálint György belülről vezérelt ember volt, legelőször is önmagában teremtett csodálatos harmóniát, s ez kevés embernek adatik meg – osztotta meg gondolatait Herényi Károly egykori országgyűlési képviselő. – És ez a belső béke sugárzott belőle, nem is ismerek olyan embert, aki ne szerette volna őt, ami szintén keveseknek adatik meg.”

Bálint gazda tanítása tovább él. A növények szeretete, a föld tisztelete, az élővilág védelme olyan örökség, amelyet felelősséggel viszünk tovább.

Forrás: obuda.hu