Nagy utat járt be Sári.

1917. február 6-án született Budapesten, Gábor Sári néven.

19 éves volt, amikor elnyerte a Miss Hungary címet, és nem sokkal később meghívást kapott egy szubrett szerepére, Bécsbe. A Gábor lányok (Magda, Zsazsa és Éva) kiemelkedően szépek voltak és már Budapesten is extravagáns életstílusukról voltak ismertek. Jómódban éltek, Zsazsa például egy svájci internátusban tanult. 1941-ben követte testvéreit Hollywood-ba, és színészi karrierbe kezdett.

Számos filmben játszott, Golden Globe-díjat nyert és egyike azon kevés magyarnak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi Hírességek Sétányán.

Elsősorban botrányairól, válásairól, letartóztatásairól, sztárallűrjeiről vált híressé. Egyetlen gyermeke a Hilton szálloda alapítójától született, de Zsazsa túlélte lányát.

Kijutott neki a tragédiákból: egy autóbaleset, két agyvérzés, amputáció, komoly betegségek kövezték útját. Kilencedik férje – aki egy szélhámos – révén elvileg hercegnéi cím illette meg.

Zsazsa majdnem megélte a 100-dik születésnapját annak ellenére, hogy évekkel korábban már feladták neki az utolsó kenetet. Végül nem sokkal előtte hunyt el, 2016. december 18-án. Így már nem került sor arra az ünneplés-sorozatra, aminek során – állítólag – Budapestre is el akart még látogatni (ennek ellentmond, hogy az utolsó képein már nagyon rossz állapotban volt, és 94 éves kora után nem is készült róla hivatalos fotó).

Képek: Los Angeles Times és CBS Television/Wikimedia Commons