Letörölhetetlen mosoly.

1942. október 7-én született Budapesten. 1960-ban érettségizett, 2 év múlva már az Esős vasárnap c. filmben láthattuk. 1964-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ezt követően Pécsre szerződött. Alig fél évvel később Várkonyi Zoltán már vendégnek hívta a Vígszínházba, azóta is ennek a színháznak megbecsült tagja.

Színpadon egyaránt láthattuk drámai és zenés, könnyedebb szerepekben. Közel negyven filmben szerepelt (Álmodozások kora, Szerelmesfilm, Jó estét nyár, jó estét, szerelem).

A legnagyobb sikert azzal aratta, hogy magyar költők megzenésített verseit kezdte énekelni, gyakorlatilag először az országban, együtt dolgozva Szörényi Leventével, Bródy Jánossal, Tolcsvay Lászlóval és másokkal.

Fotó: Fortepan

A mai napig koncertezik, lemezeiből több mint másfélmillió kelt el, azok a gyerekek, akiknek kezdetben énekelt, ma már gyerekeiket, unokáikat hozzák a koncertekre.

Fotó: Fortepan

Figyelem! Szeptember 16-án koncert Budaörsön! A Jókai Móra Művelődési Központban!

Közzétette: Halász Judit – 2018. szeptember 12., szerda

A gyerekek megválasztották (Magyarországon elsőként) a lengyel gyerekek által alapított Mosolyrend Lovagjának, és évekig volt az UNICEF jószolgálati nagykövete is. Gimnazista korában első osztályú minősítésű lovasként tagja volt a magyar ifjúsági díjugrató lovas válogatottnak, a felnőtt országos bajnokságon pedig harmadik helyen végzett, és megkapta a legjobb női lovasnak járó kitüntetést. Lovaknak, kutyáknak nagy barátja.