Sütés, séták, sálak.

Bár a nyár a legnépszerűbb évszak, szerintünk az ősz a legvarázslatosabb! A táj festménnyé változik, a lelkünk töltekezik és szívesen sütünk-főzünk a családnak.

6 dolgot mondunk, amit nagyon kedvelünk az őszben:

1. A ruhák

Végre itt a meleg kardigánok, puha anyagú szoknyák, kötött pulcsik időszaka. A kánikulában nehéz praktikusan öltözködni, de ősszel már előkerülhetnek a kendők, színes sálak, poncsók is. Csinosak a bőrcipők, csizmák, lehet variálni a mintákat, színeket. A farmerhez minden illik: a norvég mintás pulóver ugyanúgy, mint a szövetzakó vagy az egyszerű blézer.

 2. Az utazások

Ősszel még kellemes az időjárás, de nincs már hőség, sokkal élvezetesebb utazni is! A korlátozások miatt most ugyan kevesebbet mozgunk, de talán akad alkalom egy vidéki rokon, barát meglátogatására, vagy egy kis pihenésre, például a Mecsekben, a Zemplénben vagy a Mátrában. Gyönyörű helyszínek várnak, varázslatos színekkel, látnivalókkal, erdőkkel, múzeumokkal! Ilyenkor már nem ragadunk oda a vonatüléshez, nem ájuldozunk a megállóban, nem araszolgatunk a dugóban hazafelé a Balatonról. Nem beszélve arról, hogy az árak ősszel a szállásokon általában sokkal kedvezőbbek.

3. Az ételek

Csak kevesen szeretnek nyáron a tűzhely mellett állni, bár kétségtelen, hogy a rengeteg gyümölcsből és zöldségből gyorsan egészséges és finom étel varázsolható. Ősszel viszont itt a piték, a kelt tészták, az egytálételek időszaka, a felmelegítő, kényeztető ételek szezonja. Ráérünk almás, sütőtökös, fahéjas, szőlős finomságokkal bíbelődni, hosszan sütni a húst, ízgazdag leveseket tenni az asztalra.

4. A természet

Az erdő ilyenkor gyönyörű, ezernyi színben pompáznak a levelek, piroslik a határ a csipkebogyótól, kékre pöttyözi az erdőszélet a kökény. Varázslatos színek mindenütt: a mezei virágok még virítanak, a naplemente rózsaszínre, narancsra színezi az égalját. Az őszi kirándulás, erdőjárás, séta valóságos terápia, felüdülés testnek és léleknek.

5. A szabadidős tevékenységek: olvasás, filmnézés

Ugye, milyen jó egy bögre teával a takaró alatt olvasgatni, kötögetni, rejtvényt fejteni vagy tévézni? Ilyenkor szeretünk bekuckózni, jól esik a csend, az elmélyülés is.

6. Az időjárás

Aki nem bírja a nagy meleget vagy a kegyetlen hideget, az ősszel érzi magát igazán elemében. A hőmérséklet pont kellemes, nem izzadunk, de nem is vacogunk, és még az esős napok is tartogatnak örömöt. Jól esik kint lenni, sétálni, beszélgetni a szomszéddal, kertészkedni.