Ahogy terjed a járvány, egyre inkább fokozódik az emberekben a nyugtalanság, egyre többen kezdenek el szorongani.

Ez persze nem teljesen alaptalan, de a folyamatos feszültség csak tovább rontja az amúgy sem túl rózsás helyzetet. A félelem az élet kellemes részeit is megmételyezheti, ennek próbáljuk meg elejét venni! Mégis hogyan?

Kellő óvatossággal, otthonmaradással, kézmosással és személyes higiéniával tehetünk fizikailag magunkért, de van, amikor és amiért mégis ki kell mozdulnunk.

Van, aki csak másoktól kezdett el félni az utóbbi időben, míg vannak, akiket már a nap 24 órájában nyomaszt ez a rendkívüli helyzet. Megőrizni a hidegvérünket nagyon fontos, ehhez hoztunk most tanácsokat:

Csak azt olvasd és nézd, ami használ neked!

Rémhírek és valós információk is párhuzamosan özönlenek, de nem szabad folyamatosan kizárólag ezzel foglalkoznunk. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne tájékozódjunk, de nem kell egész álló nap nézni, olvasni, hallgatni, hogy mennyi és milyen rossz dolog történik a világban. Az ember életkedvét is el tudja venni, amikor mondjuk 18 rossz és 1 jó hírt hall rövid időn belül, pedig ha a jóra is figyelünk, kiderül, hogy abból is akadna azért bőven.

Beszélj róla!

Hozzánk közelálló személyeknek elmondhatjuk, mi nyomja a lelkünk, akik bizonyára meg is tudnak bennünket nyugtatni. Jelen helyzetben, ha máshogy nem is, telefonon keresztül tartsuk a kapcsolatot velük.

Foglald el magad mással!

A kényszerű szobafogság lehetőséget ad, hogy olyan dolgokkal foglalkozzunk, amire korábban a napi rohanásban nem jutott időnk. Rendbe tenni a kertet, elolvasni egy könyvet, nekiállni a nagytakarításnak. Lehet bármi, ami kicsit is építő és eltereli a gondolatainkat.

A magyar kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírusról: