Nem pihennek a kertészek.

Hollandia jól ismert, mint a tulipánok hazája, nem véletlenül található itt a világ egyik legnagyobb és legszebb virágoskertje is. Sajnos idén immár másodszorra fordul elő az, hogy látogatók nélkül nyílnak a meseszép virágok.

Virtuálisan azonban bejárhatjuk a parkot, a kert dolgozói rendszeresen felvételeken mutatják meg, hogy éppen mi nyílik. Mintegy 7 millió hagyma került tavaly is a földbe, így egész tavasszal díszítenek a színpompás tulipánok, nárciszok, jácintok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Keukenhof (@visitkeukenhof) által megosztott bejegyzés

Bár látogatók most nincsenek, a kertészek fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a kert teljes pompájában ragyogjon. Az ágyások ugyanolyan gondozottak, a virágok ugyanolyan gyönyörűek, a táj ugyanolyan festői, mint bármely másik évben.

Virtuálisan alkalmunk nyílik körbenézni és megcsodálni mindent: a jácintok kék folyamát, a vibráló színeket, az ikonikus szélmalmot, a szivárvány minden színében pompázó tulipánfejeket, a fák árnyékában meghúzódó tavacskát. Csak tulipánból 800 fajtát csodálhatunk meg a 32 hektáros birtokon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Keukenhof (@visitkeukenhof) által megosztott bejegyzés

A ma már ’Európa virágoskertjének’ nevezett történelmi parkot 1857-ben, a romantika korában tervezték a Keukenhof-i kastély díszkertjeként. 1950 óta milliónyi tulipánhagyma került elültetésre az évszázados bükkfák árnyékába, a tó köré, a kert egyéb részein.

Itt tudunk virtuális sétát tenni a virágoskertben: Welcome to Keukenhof és Visit Keukenhof – YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=2qYcyWt39rs