Ahogy csak a nagyik tudják.
A tapasztalatuk, a rutinjuk, vagy az a csepp szeretet pluszban, ami még ízletesebbé teszi a főztjüket. Gabriele Galimbertit is megihlette a saját nagymamája, aki finom raviolival búcsúztatta az egyik világjáró útja előtt. A mama aggódott, hogy, mit fog majd enni, amíg távol lesz. Gabriele megnyugtatta, hogy a világon máshol is vannak nagymamák, akik szintén biztos jó szakácsok és megörökíti majd a főztjüket. Ezekből az élményekből és a receptekkel tarkított képekből már könyv is készült. Nézzük, mit főznek máshol a nagyik:
Gabriele nagymamája, Marisa Batini, Olaszország – Ravioli húsmártással
Kathy O’Donovan, Kanada – Az éjféli nap bölénye
Ayten Okgu, Törökország – Hússal és zöldségekkel töltött padlizsán
Brigitta Fransson, Svédország – Hideg lazactál zöldségekkel
Inara Runtule, Lettország – Hering krumplival és túróval
Pan Guang Mei, Kína – Kétszer főtt sertés zöldségekkel
Carmina Fernandez, Spanyolország – Bárány belsőségek rizzsel
Synnove Rasmussen, Norvégia – Izlandi bika zöldséglevessel
Carmen Alora, Fülöp-szigetek – Cápa kókuszlevesben
Regina Lifumbo, Malawi – Hernyó paradicsomos mártásban
Isolina Perez De Vargas, Argentína – Vegyes hústál
Forrás: Abduzeedo