Ahogy csak a nagyik tudják.

A tapasztalatuk, a rutinjuk, vagy az a csepp szeretet pluszban, ami még ízletesebbé teszi a főztjüket. Gabriele Galimbertit is megihlette a saját nagymamája, aki finom raviolival búcsúztatta az egyik világjáró útja előtt. A mama aggódott, hogy, mit fog majd enni, amíg távol lesz. Gabriele megnyugtatta, hogy a világon máshol is vannak nagymamák, akik szintén biztos jó szakácsok és megörökíti majd a főztjüket. Ezekből az élményekből és a receptekkel tarkított képekből már könyv is készült. Nézzük, mit főznek máshol a nagyik:

Gabriele nagymamája, Marisa Batini, Olaszország – Ravioli húsmártással

Kathy O’Donovan, Kanada – Az éjféli nap bölénye

Ayten Okgu, Törökország – Hússal és zöldségekkel töltött padlizsán

Brigitta Fransson, Svédország – Hideg lazactál zöldségekkel

Inara Runtule, Lettország – Hering krumplival és túróval

Pan Guang Mei, Kína – Kétszer főtt sertés zöldségekkel

Carmina Fernandez, Spanyolország – Bárány belsőségek rizzsel

Synnove Rasmussen, Norvégia – Izlandi bika zöldséglevessel

Carmen Alora, Fülöp-szigetek – Cápa kókuszlevesben

Regina Lifumbo, Malawi – Hernyó paradicsomos mártásban

Isolina Perez De Vargas, Argentína – Vegyes hústál

Forrás: Abduzeedo