Értékőrzés.

Erdély meseszép vidékei sokak szívét megdobogtatják, közéjük tartozik a brit trónörökös, Károly herceg is. A herceg saját birtokokkal és házakkal rendelkezik a régióban, az egyikben bárki megszállhat, hiszen a zalánpataki vendégházat ki lehet bérelni.

A környék tökéletes hátteret biztosít az aktív pihenéshez, feltöltődéshez. Maga a ház is autentikus, minden úgy került felújításra, hogy megőrizze eredeti arculatát. Rohanó, modern világunkban itt eltölteni pár napot olyan, mintha visszautaznánk az időben. A környékbeliek, a falu lakói még napjainkban is lóvontatta szekérrel járnak, faragnak, szőnek, a határban vadvirágos rétek és kaszálók várnak. Természeti kincsekben olyan gazdag ez a vidék, hogy újra és újra akad felfedeznivaló.

A vendégház szobáit hagyományos eszközök, berendezési tárgyak díszítik, gondosan ügyeltek arra, hogy kézműves, erdélyi gyökerekkel rendelkező termékeket – kerámiákat, tányérokat, szőnyegeket, szőtteseket – lássunk. Ne várjunk modern eszközöket, itt rádió és TV nélkül tölthetjük a napokat.

Itt van idő olvasni, sétálni, enni-inni; köménypálinkával és tradicionális erdélyi ételekkel várnak. A vendégek programokon is részt vehetnek, lehet például sétálni vagy bepillantani a közelben élő mesteremberek műhelyébe. A szállás ára ellátással és programmal együtt egy főnek, egy napra kb. 40 000 Ft.

További információ: zalan.transylvaniancastle.com

Képek: www.houseandgarden.co.uk