Gyerekkori emlékek.

George Takei, a Star Trek színésze a Twitteren számolt be arról az örömhírről, hogy most, 85 évesen fog debütálni Londonban. A saját életrajzi elemekre épülő ‘George Takei hűsége’ c. darabban láthatjuk majd őt januártól áprilisig.

A színész 70 évesen még maga is úgy vélte, hogy csodálatos pályafutása már a végéhez közeledik. Hatalmasat tévedett! Nem sokkal később ugyanis felfedezte a közösségi médiát és újra megindult a szekere.

78 évesen lépett fel először a Broadway-en, most pedig a brit fővárosban készül bemutatkozni. A darab, amiben színpadra lép, a színész gyerekkori emlékein alapszik.

A japán szülőktől származó George, aki Kaliforniában nőtt fel, pontosan emlékszik a napra, amikor 1941-ben ledobták a bombát Pearl Harborra. Ezt követően 120 ezer japán amerikainak, így többek között George-nak és családjának kellett a következő 4 évet amerikai internálótáborban töltenie. Akkor kisfiúként rettenetes időket élt át, félelemmel és bizonytalansággal.

A bombatámadás után az apja bejött a szobába és azt mondta George-nak és fivérének, hogy várjanak, a míg a legszükségesebbeket összepakolják. A gyerekek kinéztek az ablakon és két katonát láttak meg, akik szuronyos puskával az oldalukon az ajtóhoz jöttek majd dörömbölni kezdtek rajta.

Azóta sokat fordult a világ, az idős színész most arra készül, hogy a londoni musicalben meséljen ezekről a szörnyű időkről.