Egy különc nő az álomgyárban.

1907. május 12-én született, vagyonos család gyermekeként. A sportos kislány úszott, lovagolt, teniszezett, és közben színjátszást is tanult. A diploma megszerzése után a Broadway-n és más színházakban kapott kisebb szerepeket. A közönség hamar felfigyelt rá, különösen az 1931-es Art and Mrs. Bottle című darabban.

Egy kalandfilm (Warrior’s Husband) hozta meg számára a hírnevet a filmvásznon, majd a Búcsú a szerelemtől főszerepe következett, ami óriási kasszasiker lett.

Hepburn teljesen elütött a kor díváitól: nem viselt sminket, nem adott interjúkat és gyűlölte, ha fényképezik. Általában overált és teniszcipőt hordott. Ha mégis mesélt magáról, inkább hazudott, vagy direkt provokatív választ adott.

Élete legnagyobb szerelme Spencer Tracy volt, akivel 25 éven át tartott a kapcsolata. Tracy nem vált el feleségétől, ezért viszonyuk nagy részét titokban élték meg. 9 filmben játszottak együtt, a férfi halála teljesen összetörte Katharine-t.

Hepburn a legtöbb Oscar-díjat kapó színész, 12 jelölésből 4 esetben vitte haza a szobrot. (Az aranytó, Az oroszlán télen, Találd ki, ki jön vacsorára!, Morning Glory). A gyönyörű színésznő hosszú életet követően, 96 éves korában hunyt el 2003. június 29-én.

Képek: Metro-Goldwyn-Mayer studio/Wikimedia Commons és MGM – eBay/Wikimedia Commons