Dráva-Mura torkolat.

Hazánk egyik kevésbé ismert kis zugába invitálnak a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai. Őrtilos arról híres, hogy itt található a gyönyörű Dráva-Mura torkolat.

A nemzeti park egyik legértékesebb területére vezető túrán a résztvevőknek lehetőségük nyílik megtekinteni a nyugat-balkáni flóratartomány hazánk területén is fellelhető botanikai ritkaságait (hármaslevelű szellőrózsa, pofók árvacsalán, keleti zergevirág, turbánliliom), amelyek élőhelye nálunk az őrtilos-zákányi Vasútoldal és az e területekhez tartozó patakvölgyek.

A kellemes erdei sétán a látogatók megtekinthetik a Szentmihályhegyen épült műemléki védettségű katolikus kápolnát, valamint a Mura és a Dráva folyók árterét. A XVIII. században középkori alapokra épült Szent Mihály templom nevezetes búcsújáró hely. A templomtól meseszép látvány tárul az utazó elé. A templomtól délre, a Dráva fölé emelkedő dombon található a Festung, melyet az 1848-as szabadságharc emlékére állítottak az őrtilosiak. Őrtilos határában, Murakeresztúr és Belezna irányában található a Zrínyi újvár, mely Zrínyi Miklós seregeinek sáncváraként szolgált.

  • A túra időpontja: 2022. 04. 23. 10–14 óráig
  • Találkozási pont: Őrtilos-Szentmihályhegy, Három Sárkány Fogadó
  • A 6 km-es túrán való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi telefonszámon: 30/400-1752