Együtt a család.

A nyugdíjas üveges, Alojz Abram 73 évesen lett sztár: a Gramps (kb. a nagyapa megfelelője) művésznéven futó nagypapát egyre többen követik az Instagramon.

Az egész történet azzal kezdődött, hogy Alojz unokája, Jannik Diefenbach azt javasolta, hogy nézzen körbe a papa a fiatalember gardróbjában.

A 23 éves fiú üzleti jogot tanul a németországi Mainz városában. 2016 karácsonyán megkérdezte a nagypapáját, hogy lenne-e kedve felpróbálni a ruháit. Meglepő módon a papa igent mondott és felvette a fiú pulóverét és edzőcipőjét.

„Annyira menőn nézett ki, és olyan kényelmesen érezte magát, hogy muszáj volt készítenem róla egy fotót. Két héttel később, 2017 januárjának elején tettem fel az első képet Gramps-ról az Instagramra és minden barátom, az egész család imádta.” – mesélte Jannik.

Így kezdődött, azóta pedig már számos képet készítettek együtt.

Jannik, akinek az Instagramján már 664 000-en követik Gramps-ot, elmesélte, hogy ez az új hobbi még közelebb hozta őket egymáshoz. Már kisgyerekként is sokat volt együtt a Papájával, aki minden kedden érte ment az oviba, suliba és szívesen teniszezett, focizott is vele.

Most viszont annyira intenzív a kapcsolatuk, hogy hetente többször is találkoznak, beszélnek, terveznek és persze fotóznak. Sőt, gyakran együtt is utazgatnak.

Az unoka felnéz a nagypapára, aki már kiskorától kezdve rengeteg dolgot tanított neki, de ami mindennél fontosabb, hogy megmutatta: sosem késő belefogni valami újba.

Nem kell attól tartani, hogy mások leszünk, mint a tömeg. A Papa egyébként is példamutató például abban, hogy ad magára, és tesz az egészségéért is, hetente háromszor edz. Jannik azt is megosztotta, hogy Gramps nem csak az Insta kedvéért viseli a ruhákat: a mindennapokban az utcán pont ugyanígy fest.

Gramps pedig azt mesélte, hogy eleinte nem tudta, mit várjon ettől az egésztől. Belement a mókába, és ő volt a legjobban meglepve, amikor kiderült, hogy valójában milyen kényelmesek ezek a cipők és pulóverek.

A Papát saját bevallása szerint a családja, és főként a felesége inspirálja. „Tetszik neki, hogy találtam egy új hobbit és jól érzem magam. Azt is szereti, hogy Jannik és én sok időt töltünk együtt. Sőt, vett magának egy edzőcipőt és érdeklődni kezdett a pulóverek iránt.” – árulta el Gramps.