Generációkon átívelő tehetség.

A portlandi művész, Maggie Rudy gyapjúból készít apró rágcsálókat, helyes kis ruhába öltözteti, és alaposan kidolgozott helyszínen helyezi el őket.

Maggie édesanyjától és nagymamájától örökölte a művészi tehetségét, mindig is rajongott az apró tárgyak gyűjtéséért és készítésért. Egy kiállítás hatására kezdett babákat készíteni 1982-ben. Az azt követő néhány évben számos babát készített megrendelésre.

Az első egérbaba 1992-ben készült el, fia egyik ovis barátjának ajándékként, a kisfiúnak ugyanis visszatérő álmai voltak az egerekről.

Rudy hamarosan az óvodában találta magát, amint az óvónőknek segédkezik abban, hogy minden gyerek elkészíthesse a saját kis egerét. A projekt azóta már a 17-dik évében jár.

Az egérkék készítéséhez először szürke gyapjúfilcet vág fel a testhez, a farkat, a kezeket, lábakat pedig festett zseníliadrótból formázza. A figurák pamuttal vannak kitömve, ragasztóval és varrással rögzítve. A szemek fekete üveggyöngyök, a mancsok papírból készülnek. A fejecskéket gondosan formázza az ujjaival.

Egy figura elkészítése több órát is igénybe vehet. A háttérhez kemény habszigetelő lapot használ, a régi törölközőkből remek fű lesz, a falakat és padlókat cigisdobozok, könyvfedelek alkotják.

Rudy munkáit a blogján lehet megcsodálni: mouseshouses.blogspot.com