Ez már a valóság.

William Shatner már 90 éves, de nem ér rá pihenni: a legendás Star Trek színész lett a legidősebb ember, aki az űrben járt. A Blue Origin cég New Shepard nevű űrrakétájának fedélzetén volt alkalma elhagyni a Földet és megnézni a bolygónkat a magasból.

Az utazás nagyon ól sikerült, Shatner landolása után meghatódva nyilatkozta, hogy rendkívül mély hatást tett rá a kaland. A színész 10 percet töltött 3 társával együtt a szuborbitális repüléssel. Az útra Jeff Bezos, az Amazon alapítója és egybe a Blue Origin feje hívta meg az idős színészt, aki gyerekkori példaképe.

Noha a kilövés előtt Shatner azért bevallottan félt kicsit, az utazás teljesen lenyűgözte és elvarázsolta. Nehezen bírta szavakba önteni, hogy mit érzett, amikor a magasból a Földre pillantott.

A 18 méter hosszú, újrafelhasználható rakétáról egy leváló kapszulában érkeztek vissza az utasok. Mielőtt az ejtőernyők kinyíltak, a súlytalanságot is megtapasztalhatták.

Amikor a visszatérő Kirk kapitány megfogalmazta az érzéseit, kicsit mindenkinek könnyes lett a szeme.

Noha az űrutazás kockázatos, Bezos igyekszik bizonyítani, hogy elérhető, megtehető. Ami valamikor sci-fi volt, az mára valóság lett.

Az űrverseny a milliomosok terepe, nem Bezos az egyetlen, aki saját rakétát finanszíroz, Elon Musk és Richard Branson is elhivatottan dolgoznak a fejlesztéseken.