13 ezer orchidea.

Lenyűgöző, 3 dimenziós lebegő virágtömeg varázsolja el a látogatókat egy tokiói kiállítóteremben. A teamLab által létrehozott performansz egyszerre hat ránk technológiai varázslattal és a természet szépségével.

Ebben a térben az emberek szinte elmerülnek a virágok közt, eggyé válnak a kerttel. Minden érzékszervünkre hat a virágtenger, olyan, mintha egy álombeli réten sétálnánk.

Fotó: planets.teamlab.art

A július óta nyitva lévő kiállítóteret 13 ezer élő orchidea illata lengi be, a virágok szinte láthatatlan drótokon lógnak alá a mennyezetről. Képesek túlélni ebben a teremben, ugyanis az orchideáknak nincs szükségük talajra a fejlődéshez. A vizet a levegőből gyűjtik. A természetben ezek a fajok solyan sziklákon és fákon élnek, ahol más növények szinte képtelenek megélni.

Fotó: planets.teamlab.art

Az orchideák mozognak, megnyílnak majd összezáródnak előttünk a terek, a rengeteg tükör miatt nem tudjuk a valóságot elkülöníteni az illúziótól.

Fotó: planets.teamlab.art
Fotó: planets.teamlab.art
Fotó: planets.teamlab.art

A 2001-ben Toshiyuki Inoko által alapított teamLab egy művészeti interdiszciplináris csoport, amely elkötelezettek a tudomány, a művészetek, a technológia és a természet iránt egyaránt. A csapatba művészek, mérnökök, programozók, matematikusok, építészek tartoznak.

A kiállítás 2022 végéig látható.