Szőrös újrahasznosítás.

A macskák rengeteg szőrt hullajtanak, különösen a hosszú szőrű fajták. Örök küzdelem a szőrök összeszedése, a porszívózás, sepregetés, törölgetés, szösztelenítés. Miért ne kezdhetnénk valamit ezzel a rengeteg anyaggal? Nemezeléshez például remekül használható!

Egy Twitter felhasználó, Minira Diary először csak gyűjteni kezdte a macskaszőrt, összeszedegette a földről, a bútorokról. Minden fésülés után nagyobb adagokat tudott félretenni, így lassan elegendő mennyisége lett ahhoz, hogy apró, cicaméretű papucsokat formázzon. Ezt a vicces kis lábbelit húzza rá a pihenő, lusta macskájára.

A kreatív gazdi tündéri képeket töltött fel a papucsokról, amelyek különösen akkor mutatnak jól, ha a saját, normál méretű papucsai mellé helyezi őket. Még egy cicafejet ábrázoló, parányi matricát is illesztett a macskamamuszra.

A képek és felvételek lenyűgözik a macskarajongókat, bár a jelek szerint a cicust annyira nem dobta fel, hogy a papucsban kellett fotózkodnia. Minira, az elkényeztetett négylábú szemmel láthatóan ellenségesen viseltetett a lábbeli iránt, amiben leginkább rágójátékot látott. Végül nagy nehezen sikerült a kép kedvéért a lábát belebújtatni a papucsba.

Bár itt elsősorban a móka volt a cél, az állati szőrök felhasználásra egyre több próbálkozást látunk: van, akinek sikerült már pulóvereket, takarókat is készítenie.