Egy óra felüdülés.

Az Idősek Napja alkalmából kedveskedik a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága a nyugdíjasoknak: egyórás ingyenes sétára várják őket a zöldben. 2020. október 1-jén a pécsi Pintér-kert Arborétumban szakvezetéssel nézhetünk körbe.

Az arborétum Pintér János nyugalmazott pécsi banktisztviselőről kapta nevét, aki az 1920-as években kezdte el itt a növények telepítését. Halála után a kert nagy részét visszahódították a természetes erdőtársulások, növelve ezzel az arborétum fajgazdagságát. Így napjainkban az eredeti társulások és a díszfajok érdekes elegye alkotja a kert növényzetét.

A szépen gondozott kertben számos növényfaj ebben az időszakban látványos, többek között a szúrós csodabogyó, a pirítógyökér, a fehér tündérrózsa és a májvirág levele, a naspolya, a birs és a hólyagfa termése. A látogatók szakvezető kíséretével ismerhetik meg a kert életének sajátosságait, az ősz színeiben pompázó növényvilágot.

A szakvezetések 10.00 és 14.00 órakor indulnak a bejárattól, amelyeken a részvétel nyugdíjasoknak ingyenes. Az egyórás séta kellemes kikapcsolódást ígér.

Cím: 7625 Pécs, Tettye tér 9.

További információ: ddnp.hu

Kiemelt kép: www.facebook.com/pinterkert/Komlós Attila