Kincs a szemétdombon.

Közel 100 éves vintage játékra, egy valódi ritkaságra bukkantak a Monmouthshire County Council hulladéktelepen, Walesben. Az újrahasznosító üzemben egy kibillentésre előkészített konténerben a dolgozók szúrták ki a bájos kis rágcsálót.

Az 1930-as évekből származó, a jellegzetes fehér kesztyűket és a védjegyének számító gombos rövidnadrágot viselő egérke egy múzeumban kerül majd kiállításra. Egy szinte teljesen megegyező társát egy londoni múzeum őrzi. Mickey egér legkorábbi változata úgy fest, ahogy az 1928-as animációs rövidfilmben debütált.

A rendkívül ritka Mickey Mouse játék most már biztonságban van, hamarosan új otthonra lel abban a múzeumban, ami nagyon közel van az eredeti gyárhoz, ahol a figura született.

A Dean’s játékgyár az Egyesült Királyság egyik legrégebbi mackógyára. Az 1700-as években alapított üzem volt az első, ahol Disney karakterek életre keltek az 1930-as években. A Pontypool múzeum kurátora nagy örömnek nevezte, hogy a kis figura visszakerül a szülővárosába. Reményeik szerint hamarosan szakértő restaurátor veszi kezelésbe, megtisztítják és a szerkezetét is megerősítik.

A szakértők figyelmeztetnek arra, hogy gondoljuk át, mit dobunk ki, állítólag már számos rendkívül értékes tárgyat sikerült megmenteni a hulladéktelepekről.

A kiemelt kép illusztráció.