Nem rendeltetésszerű használat.

Furán hangozhat, de akadnak olyan eszközök, szerszámok, amiket érdemes a konyhában, a kezünk ügyében tartani, noha nem kifejezetten oda tervezték őket. Higgyük el, hogy nagy hasznukat vehetjük – nem is gondolnánk, mennyi mindenre bevethetőek!

Mi legyen a kezünk ügyében?

1. Festésnél használatos ragasztószalag: remekül használható az edények címkézéséhez és még a mosogatógépben sem jön le!

2. Fogselyem: ki hinné, hogy a puha sajtok, sütik felszeleteléséhez a legideálisabb a fogselyem?

3. Festőecset: ha épp nincs kéznél szilikonecset, egy kis festőszerszám is megteszi, természetes sörtékkel.

Nem csak a sütemények tetejére kenhetsz vele, de a kenyerek, zsemlék olajozása is megoldható. Természetesen olyan ecsetről beszélünk, amit még nem használtunk korábban másra!

4. Vonalzó: legyen kéznél, amikor meg akarjuk mérni a tepsi, tortaforma méretét!

A vonalzó akkor is segíthet, ha egyenes felületet kell vágnunk, például egy piténél.

5. Fémből készült rendszerező: ne csak az íróasztalra tegyünk belőle, de a konyhaszekrény fiókjába is.

Segít rendet tartani az apróságok, muffinpapírok, sütéshez használt kellékek között.

6. Sniccer: helyettesítheti a konzervnyitót, de felszedhetjük vele a leégett maradékot és óvatosan lekaparhatjuk a sütő tetejéről is a szennyeződést.

7. Búvárszemüveg vagy úszószemüveg: velük a hagymapucolás, aprítás is könnymentes lesz.

8. Fogó: egy hosszú nyelű fogónak bármelyik citrom megadja magát, ha levet akarunk préselni belőle!

9. Kalapács vagy gumikalapács: ki gondolná, hogy bevethető gránátalma magozásra?

Elegendő félbevágni a gyümölcsöt, majd lefelé fordítva a felét, egy tálba kiütögetni a magokat. De a kalapácsnak jó hasznát vehetjük a diófélék törésénél, fokhagyma zúzásnál és akkor is, ha jéggé fagyott árut kell szétütögetni.

10. Borotvapenge: állítólag bevethető a címkék eltávolítására, fokhagymaszeletelésre, buborékfólia kinyitására.