Reggeli randevúk.

Nicholas Lewis halász az Ír-tengeren fekvő Man-szigeten. A férfi először 2010-ben találkozott Shaunával, a tündéri fókával, amikor az állat kidugta a fejét a vízből, némi élelmet keresve. A két „barát” azóta egymás életének részese lett.

A 41 éves rák- és homárhalász úgy érzi, mintha Shauna egy gyermeke lenne. Minden nap találkoznak, rajonganak egymásért.

Shauna délutánonként Nicholas három hajójának egyikét követi az öbölben és mindig jut neki két-három makréla is. A négygyermekes apa azt mondja, hogy még akkor ismerkedett meg a fókával, amikor az kölyök volt. Akkoriban mindig etették, ezért az állat annyira szelíd lett, hogy természetesnek veszi, hogy a halászok körül sertepertél.

Minden egyes reggel megjelenik a csónakoknál, hogy üdvözölje a csapatot. Már korán ott kering a lépcsőknél, tudja, hogy érkeznek a barátai.

Sajnos a múlt évben Shauna az egyik szemére megvakult, majd mindkét szemének látását elvesztette. Nicholas még 2019 végén figyelt fel arra, hogy a fóka bal szeme hirtelen fehérré váltott, majd 6 hónappal később már a másik szeme is hasonló volt, az állat pedig mindennek nekiment.

A halászok most extra figyelmet fordítanak a fókára, mivel sérülések is könnyebben előfordulhatnak ebben az állapotban. Szívszorító így látni Shaunát, de a halászok segítenek neki és biztosak benne, hogy az állat is küzdeni fog a boldogulásért.

https://www.youtube.com/watch?v=qgC8vg7W9g4&feature=emb_logo